Wandelen in de Kempen: Lovenhoek Vorselaar

Vorselaar – niet te verwarren met Vosselaar – was voor ons onbekend terrein. Wij rijden er alleen langs wanneer we naar Herentals rijden en ook dat doen we niet zo heel vaak. Er blijkt echter een gigantisch natuurgebied te liggen. Tijd om op ontdekking te gaan in de Lovenhoek.

Natuurgebied Lovenhoek is meer dan 145 hectare groot en je kunt er verschillende wandelingen doen. Het Natuurpad Lovenhoek kreeg in 2017 de titel “Wandeling van het Jaar” en nu we hem zelf gewandeld hebben, snappen we helemaal waarom. De wandeling is ongeveer 5,5 kilometer, dus ook voor kleine stappertjes meer dan goed te doen. Wij liepen uiteindelijk 6,2 kilometer door het vele op en neer rennen bij de vlonders en de stapstronken.

lovenhoek, wandelen

De wandeling biedt veel afwisseling en dat is fijn. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor mij. Ik hou er wel van om na iedere bocht verrast te worden. Het landschap bestaat uit heel veel verschillende bomen en struiken, maar evengoed moet je ook een tijd tussen manshoge varens wandelen en mochten we een maisveld oversteken. Het grootste stuk van de wandeling stap je in de schaduw. Zeker een aanrader op warme dagen!

Het leukste waren echter de vele houten vlonders, de bruggetjes en de stapstronken. Er werd geklommen, gesprongen en gefantaseerd over de lava die aan het stijgen was waardoor we snel op de vlonders moesten gaan staan.  Niet echt hé mensen, niet echt. 

Een hongertje? Wij plukten wilde bramen. Heerlijk! Op regelmatige tijdstippen staan er ook picknick- en zitbankjes, ook altijd gezellig.

Praktisch

Je kunt parkeren in de Pallaaraard – 2290 Vorselaar.  Het is geen aangelegde parking, maar je kunt langs de kant van de weg staan. Ongeveer 100 m verder kun je het natuurgebied in, wij volgden het pad met de oranje stippen. De wandeling is niet geschikt voor kinderwagens en rolstoelen, door de vele bruggetjes. Meer informatie over dit natuurgebied vind je op de website van Natuurpunt.

Related Posts

1 Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: