Pizza en weekendjes weg

Normaalgezien zaten we nu in de Ardennen. In een caravan. Aan het water. Met vrienden. Met z’n tienen in totaal. Voor de eerste keer en al met maanden voorpret.

Het begon met vage plannen over een vrouwenweekend waarbij de vriendin en ik met onze twee dochters op zwier zouden gaan. Het kwam er echter niet van. Bij ieder samenzijn spraken we er over, maar toch werd het niet concreet. Tot afgelopen kerstvakantie. Op een avond toen we na een kerstwandeling rond de vuurkorf zaten, een beetje tussen verschroeid en verkleumd in, werd in de groep gegooid om met de twee gezinnen op weekend te gaan. We appten de dagen er na lustig op en neer en de camping was al heel snel gekozen. Op oudejaarsavond, tussen de aperitief en de gourmet, stuurden we de reservatie door. Je weet wel, op de valreep vroegboekkorting en al. Als dat geen mooie afsluiter van 2019 was!

 

De eerste maanden van het jaar waren druk en we zagen elkaar niet erg vaak, maar het vooruitzicht op het weekendje weg maakte veel goed. In maart zagen we de bui echter al hangen en nuchter zoals we zijn, hielden we al snel rekening met een mogelijke annulering.

En inderdaad, de camping is niet open, de vrienden hebben we de hele coronaperiode nog niet gezien, want dat in ons kot blijven, dat nemen we langs de twee kanten absoluut serieus. Toch laten we het niet aan ons hart komen.  We wisselden al tekeningen en briefjes uit, plantten zonnebloemen en lieten ijs thuis bezorgen. We hebben al op dezelfde avonden hapjesavond georganiseerd – ja, zij zijn ook fan van dat concept –  Afgelopen week maakten we op dezelfde avond verse pizza’s, met dank aan een plaatselijke pizzabakker.

Om maar te zeggen, die quarantaine zorgt er voor dat we niet in zak en as zitten om wat niet door kan gaan, maar dat we vooral genieten van wat wel kan. Uiteraard kijken we uit naar avonden samen rond de vuurkorf zitten en de kinderen samen zien ravotten en marshmallows roosteren – die ze niet eens zo lekker vinden maar het ritueel zo super vinden – . Als we nu met z’n allen nog even doorbijten, dan zullen we deze zomer en daarna hopelijk veel lange zomeravonden tegemoet gaan!

Hoe gaat het met jullie?

 

Related Posts

1 Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: