Kringloopgeluk

Tijdens mijn vrije tijd durf ik wel eens rondstruinen op rommelmarktjes – in de zomer – en in de kringloopwinkel – het hele jaar door-. Puzzels voor geen geld, dat ene kopje of schaaltje waar ik naar op zoek was, leesboeken, ik vind altijd wel iets.

Afgelopen week was ik er weer, niet specifiek op zoek naar iets, maar om de tijd tussen twee voetbalwedstrijden te doden. Je kent dat wel, te weinig tijd om over en weer naar huis te rijden maar te lang om buiten te staan blauwbekken.

Ik zag een zak flippo’s. Helemaal euforisch was ik. Hoe fanatiek hebben we die verzameld zoveel jaar geleden? Vooral mijn broer was verzamelaar, ik offerde met heel veel liefde op om de chips op te eten ;-). Toen ik het vertelde aan de kinderen, keken ze me niet begrijpend aan. Iets met een andere generatie en zo…

Ik zag ook zakken knikkers liggen. Niet dat onze kinderen ooit knikkeren, dat niet, maar knikkers zijn helemaal geweldig. Ik word altijd wel blij van knikkers, van dat gekleurde stukje glas in een glazen bolletje en al helemaal als de zonnestralen er door schijnen. Je kunt zo ongelofelijk veel dingen doen met knikkers trouwens. Knikkeren – duhuh – , schilderen (check maar hoe bij Lady Lemonade), gebruiken bij het rekenen (optellen, aftrekken, breuken,…) en nog veel meer.

In ieder geval, ik verliet de kringloopwinkel met een goedgevulde tas (knikkers, 3 gezelschapsspelletjes, 4 leesboeken en een ketting) en rekende 9euro af.  En ja, daar word ik blij van.

 

Welke schatten vonden jullie al in de kringloopwinkel? Of gaan jullie er nooit heen?

Related Posts

4 Comments

  1. Ik kom zo vaak in de Kringwinkel dat een van de werknemers mij al kent en mij vrolijk toelacht dat er leuke spelletjes in de aanbieding zijn. De Sint vond gezelschapsspelen van Haba voor minder dan 5 euro en ik heb er ook al veel (kinder)boeken gekocht.

  2. Ik ben dol op de kringloopwinkel. Afgelopen week nog een smartgame gekocht (een die in de auto mee kan, magnetisch) voor 50 cent. Mijn halve huis komt uit de kringloopwinkel ?
    En ik koop ook erg veel kinderboeken voor de schoolbibliotheek op mijn werk (basisschool).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: