Boekje vol geluksmomentjes

Afgelopen winter waren we een dag op de kerstmarkt in Antwerpen. We stopten bij elk kraampje en plots viel mijn oog op een hele stapel notaboekjes met een lederen kaft en zo’n ouderwets slotje. Na veel wikken en wegen – keuzestress dames en heren –  koos ik er een uit. De kinderen stopten het meteen weg en tegen dat het kerstavond was, werd ik opnieuw verrast en kon ik eindelijk beginnen schrijven in mijn nieuwe schriftje.

Maar echt.

Hoe moeilijk is het om de eerste letters op papier te zetten? Welke pen ga ik gebruiken?  Zwart, blauw of toch een kleurtje?  Schrijf ik op de eerste bladzijde heel sec mijn naam en telefoonnummer of start ik met een cheesy quote of gewoon lukrake hersenspinsels?

Is het herkenbaar om te twijfelen wat je precies in zo’n blanco boekje wilt gaan schrijven?

In ieder geval, ondertussen heb ik gevonden wat ik er in ga schrijven. Het boekje telt 170 pagina’s, genoeg om ongeveer om de twee dagen een geluksmomentje op te schrijven.

Dus zo ging ik aan de gang. Januari zit er op en ondertussen staan er al 16 geluksmomentjes in mijn boekje. Niet in fancy letters of met veel tekeningen en kleurtjes, maar gewoon in mijn kriebelig handschrift. Leesbaar voor mij, hanenpoten voor een ander.

En met nog heel veel lege bladzijden voor nog ontiegelijk veel geluksmomentjes, groot en klein.

Related Posts

13 Comments

  1. geluksmomentjes opschrijven dat is echt leuk! Een tijdlang was het een wederkerend onderwerp op mijn site VrouwenPower. ik weet niet waarom ik daar mee gestopt ben

  2. Wat een prachtig boek, ik zou het eng vinden om er in te schrijven, zo mooi is het! Je hebt er een goede bestemming zo voor gevonden. Geluksmomenten in een prachtig boek.

  3. Zo‘n boekje vullen kost wat moeite maar je beleeft ver volgens mij ook veel plezier aan. En het is zeker leuk om het een aantal jaren later nog eens door te nemen. Succes ermee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: