Een groot gezin? Plannen is onze redding

Een groot gezin, of zelfs een minder groot gezin, het vergt enige planning. Vooral nu de kinderen ouder zijn, worden er heel wat plannen gesmeed. Schoolreis, toetsenweek, een weekendje weg of een teambuilding met het werk. Verjaardagsfeestjes, vrienden op bezoek, familiebijeenkomsten,…. En ohja, ook dat zesmaandelijks tandartsbezoek.

Tot afgelopen jaar hadden we steeds een maandkalender, maar dat werd nogal gekrabbel in die kleine vakjes, dus zullen we voor  2019 voor het eerst voor een familieplanner kiezen. De kinderen elk een strook, de Wederhelft en ik delen een strook. We kozen een familieplanner bij Smartphoto, daar bestelden we ook ieder jaar onze gewone kalender. Je hebt er familieplanners voor 3, 4 of 5 personen, jammer genoeg (nog?) niet voor z’n zessen, maar ik denk dat het voor ons zo perfect gaat werken.

plannen

Zo zien we per gezinslid meteen wat er die week allemaal gepland staat en of we niets over het hoofd zien.

En weet je wat ik zo leuk vind aan een nieuwe kalender? Dat is het invullen van alle dingen die er in het nieuwe jaar aan zitten te komen.  Dat weekendje weg eind januari bijvoorbeeld. Of onze 10de (!) trouwverjaardag in september.

Kiezen jullie nog voor een papieren kalender? Of gaat alles digitaal via gedeelde agenda’s binnen jullie gezin?

Related Posts

4 Comments

  1. een papieren kalender zou nooit voor ons werken omdat we teveel op baan zijn (mijn man reist ook de helft van de tijd). Een google calendar die je op elk moment overal kan raadplegen en aanpassen is dan handiger.

  2. hier hangt er naast de pc een weekkalender waar de dingen/afspraken die echt niet mogen vergeten worden worden opgeschreven, daarnaast hangt de schoolkalender. En dan zwijgen we stilletjes over al de kleine memo’s die nog op mijn bureau liggen die de kalender niet halen wegens niet belangrijk genoeg 😉

  3. Wij hebben een digitale agenda die we met elkaar delen. Zelf heb ik per ’thema’ een aparte kalender in mi jn agenda gemaakt, zo heb ik er eentje voor mijn blog, school, verlof, werk, verjaardagen en dan de afspraken van mijn man of mezelf … dat werkt voor ons, we zijn dan ook allebei it-minded mensen 🙂 papier zou een fiasco worden :p

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: