Omdat spelletjesavond een geweldig concept is!

Nu ik tegenwoordig weer op een ‘normaal tijdstip’ thuis ben – lees: ruim voor de kinderen naar bed moeten -, hebben we onze wekelijkse spelletjesavond opnieuw ingevoerd. Gezellig een kaartspelletje of een ander gezelschapsspel spelen, donderdag is onze avond.

Op vakantie speelden we elke dag een spel. We waren behoorlijk fanatiek en ik denk dat de buren vaak genoeg opgeschrikt werden door de “Oooooh’s” en de “Bijnaaaaaaaaa’s” en de “O dat was niet eeeeeeeerlijks”.

Maar het was bovenal erg leuk. Spelletje, drankje en hapje erbij en gaan. Geen moeilijke discussies, niemand die weg wilde lopen van tafel om iets anders te doen, maar gewoon gezelligheid. De kinderen die zelf vragen om een spelletje te spelen in plaats van tablet of tv aan te zetten. Zelf heel snel douchen in plaats van uitgebreid in bad gaan om mee te kunnen spelen.

Ik heb een hekel aan het woord ‘onthaasten’ – dat heb ik van mijn moeder – , maar samen een spel spelen, dat is even nergens anders oog voor hebben en relaxed zijn. Op wat adrenaline na dan 😉

Onze tips voor een geslaagde spelletjesavond:

  1. Kies per avond 1 spel. Je legt een keer uit hoe het werkt, zet een keer alles klaar en hebt zo optimale speeltijd.
  2. Spreek van te voren af hoe lang je gaat spelen. Een uur, langer? 1 potje,… Dat vermijdt discussies die de avond minder leuk laten eindigen.
  3. Kies een spel dat voor iedereen leuk en uitdagend is. Onze favoriet van dit moment is Kneedfeest, een soort van Pictionary maar dan met boetseerklei. Zot hoe leuk dat is!
  4. Wees enkel met het spel bezig. Geen gsm op tafel, geen tv op de achtergrond. Gewoon, focus op elkaar en het spelletje.

spelletjesavond

Wat zijn jullie favoriete gezelschapsspelletjes van het moment?

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: