Tuindromen op vakantie

We zitten momenteel in Zuid-Tirol waar we genieten van een gigantisch fantastische boerderijvakantie. Ik vertel je er de komende weken in het lang en het breed over, daar twijfelde je niet aan zeker? 😉

Op vakantie zijn, dat is ook inspiratie krijgen voor allerhande zaken. Inspiratie voor de tuin bijvoorbeeld. Dat komt er van als je plots weer helemaal niets ‘moet’ doen en gewoon oeverloos kunt palaveren over zo’n dingen.

Een boerderij heeft natuurlijk geen standaard tuin, of deze toch niet in ieder geval. Het is een puzzel van het erf, knusse zithoekjes een uitgestrekt grasveld en weilanden. Het zijn trapjes omhoog naar een balkon waaronder dan weer een zithoek met hangmatten is en een gigantische klimboom mét boomhut. Het zijn herfststukjes op een ton die hier niet eens kitscherig maar juist heel ‘echt’ overkomen.

Het uitzicht, dat kunnen we thuis natuurlijk niet evenaren wegens geen bergen (boe!), maar die hoekjes en kantjes, daar hou ik wel van.

Dus zaten de Wederhelft en ikzelf deze avond al onze eigen tuinontwerpen te maken. Gekrabbeld op de achterkant van een kleurplaat van de kinderen. Het knusse hoekje met hangmatten, dat hebben we al. Het terras uitbreiden en gezellig aankleden, dat staat al langer op de wensenlijst, maar krijgt nu meer prioriteit nu we het hier gezien hebben. Zijn schijven van boomstammen nu niet veel toffer dan de standaard planken?

Maar de rest van onze tuin? Dat blijft een groot vraagteken. We hebben de zandbak na de zomer al weggehaald om een ‘voetbalproof’ stuk tuin te krijgen. Onder onze steeds groter wordende treurwilg plaatsten we onze picknicktafel, maar qua sfeer en gezelligheid is het dat wel. 

Dus nu dromen we van een beschut hoekje achter in de tuin, met kussens en een vuurkorf. Een plekje waar we beschutting vinden onder een pergola met een druivelaar en een boomhut.

tuindromen, funtnatscherhof

Soit, je hoort het wel, de berglucht wakkert onze wilde plannen aan. Maar mocht iemand ons tuinadvies kunnen geven, dan horen we het graag. Wellicht hebben jullie ook een droomtuin in gedachten? Of nog beter: heb je die al in werkelijkheid?

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: