Kamperen in een Eurocamp Safaritent: wat je moet weten

Na 10 dagen kamperen in een ‘gewone’ tent, besloten we onszelf te trakteren op een paar dagen glamping op de tweede camping waar we verbleven.

We kozen voor een Luxe Safaritent van Eurocamp.  Zowel het kamperen in zo’n safaritent als het boeken bij Eurocamp was nieuw voor ons.

eurocamp

Wat heeft zo’n tent dan extra te bieden?

safaritent

Een Safaritent is groter en luxer dan een gewone gehuurde ingerichte tent. Denk aan echte bedden met donsdekens, een houten terras, een luxere tuinset en vooral ruimte, veel ruimte.

Op de camping waar wij verbleven stonden de tenten bovendien op de mooiste plek van de camping, op een hoger gelegen rustig stuk. Geen idee of dat altijd zo is natuurlijk. En of het echt de mooiste plek was, is natuurlijk ook een subjectief gegeven.safaritent, bella austria

De tent bestaat uit drie delen: een slaapgedeelte, een woongedeelte en het terras. De drie ruimtes kun je van elkaar scheiden door de tentzeilen af te sluiten. Tip: sluit zeker het slaapgedeelte af wanneer de avond valt, dan blijft het er wat warmer.

In het slaapgedeelte stond een dubbel bed en twee eenpersoonsbedden met een klamboe over. Wij verbouwden de boel een beetje en schoven alles tegen elkaar zodat we ook nog twee extra opklapbedden konden zetten. Eerlijk? De jongens waren een beetje teleurgesteld dat ze ook niet in zo’n mooi bed mochten slapen, terwijl de tent toch voor 6 personen bedoeld is. Maar goed, het heeft de pret niet gedrukt.  Er stonden ook voldoende kasten zodat we ook al onze spullen goed opgeborgen kregen.

Het woongedeelte heeft een fornuis, een grote ijskast en een tafel en 6 stoelen. Wij schoven onze tafel naar het terras, maar mocht het nu echt stormen, dan zit je gezellig binnen.

Het terras is overdekt, zodat je ook bij regen buiten kunt zitten. ’s Avonds was het ook extra gezellig, je voelde de kou en de vochtigheid immers niet zo snel als wanneer je echt buiten zit. De ligstoeltjes waren een leuke extra en gebruikten we om ’s morgens in alle vroegte een kop koffie te drinken.

Wat neem je zelf mee?

Een matrashoes. De rest is allemaal aanwezig (denk aan afwasmiddel, lucifers, een barbecue).  Douchen, afwassen en naar het toilet gaan doe je in de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen van de camping.

Zouden we het opnieuw doen?

Een safaritent is luxe en erg fijn, maar uiteraard een pak duurder dan een standaard tent. Het is ideaal voor mensen die wel willen kamperen maar zonder al te veel in te boeten als het over luxe en comfort gaat.

De hele tent heeft een plankenvloer, wat schoonmaken erg eenvoudig maakt. Je veegt het zand gewoon tussen de groeven van de planken en klaar. Bovendien hoef je geen eindschoonmaak te doen, dat doen de mensen van Eurocamp zelf. Het spreekt voor zich dat je natuurlijk geen puinhoop achterlaat he. Het scheelt alleen best wel veel werk dat je niet ieder hoekje en kantje stofvrij moet hebben. Bij vertrek hoef je ook niet te wachten op een laatste inspectieronde, wat er voor zorgt dat je veel vroeger weg kunt rijden op de dag van vertrek mocht je dat willen.

We zouden zeker opnieuw overwegen om een safaritent te huren, maar het is voor ons – gezien de terechte meerprijs – budgettair niet haalbaar om dat voor een volledige vakantie te doen. Bovendien is de extra luxe ongelofelijk fijn, maar absoluut geen must voor ons.

We verbleven – volledig op eigen kosten trouwens –  op camping Bella Austria in St. Peter am Kammersberg. De omgeving was prachtig, de safaritent was geweldig en de mensen van Eurocamp en het animatieteam waren van de meest enthousiaste en hartelijke die we al ontmoet hebben. De camping zelf stelde wel een beetje teleur. Het sanitair en de afwasmogelijkheden waren in goede staat maar niet heel erg proper, het zwembad was de eerste twee dagen stuk (?) en de wandelroute die vanaf de camping liep was dichtgegroeid, een afknapper van jewelste. Dat de camping ook nog eens aan een weg lag waar je 100km/u lag, hielp niet echt. 

Deden jullie al eens aan glamping? Wat beviel er zo goed aan? Of net niet? 

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: