Kamperen in een Vacansoleil tent: wat je moet weten

Wij houden van kamperen en jullie, beste lezers, zijn toch wat nieuwsgierig geworden als ik de talloze berichtjes die ik kreeg na mijn vorige blogpost moet geloven. Ik deel daarom graag met jullie wat van onze kampeerervaringen.

Om te beginnen, sommige mensen vinden ons geen ‘echte’ kampeerders omdat we een tent huren en niet in een klein iglotentje zitten. Onzin. We zijn net zo erg aan het kamperen als iemand met eigen spullen, alleen kiezen wij er voor om te huren. Iedereen vult de term kamperen in hoe hij/zij wilt.

Waarom huren?

Een ingerichte tent huren heeft voor ons heel wat voordelen. De belangrijkste reden is dat je zelf geen investering hoeft te doen in kampeermateriaal dat je misschien maar 1 of hoogstens 2 keer per jaar gebruikt. Daarnaast is het ook heel erg fijn dat je na een reis van x-aantal uren enkel je spullen uit de auto hoeft te halen en aan je vakantie kunt beginnen. Geen gedoe met tentharingen voor ons. Idem bij vertrek. Ik kan je garanderen dat wij met z’n zessen behoorlijk wat spulletjes mee hebben. Pure luxe dat je dan ook niet nog eens een tent hoeft op te breken!

Wat krijg je dan?

vacansoleil, navajotent, kamperen

Wij kiezen bijna altijd voor een Navajo-tent van Vacansoleil, voor ons de ideale accommodatie. In de tent heb je 6 bedden, 6 stoelen en 2 tafels, een kookfornuis, een wasrekje, een gigantische ijskast en vriezer en huisraad en kookgerei voor 6 personen. Hier vind je een filmpje over de tent, dan wordt het allemaal wat duidelijker.

Naargelang de camping heb je buiten de tent een parasol of een partytent staan.

Douchen, afwassen en naar het toilet gaan doe je in de gemeenschappelijke voorzieningen van de camping.

tent

Wat neem je zelf mee?

Naast je gewone spullen, zoals kledij, verzorgingsproducten, eten en drinken, neem je volgende zaken best zelf mee:

  • Slaapzak, kussen en een matrashoes.  Er staan telkens 4 eenpersoonsbedden en 1 tweepersoonsbed.
  • Plastic kratten om je spullen in op te bergen. Er is een beetje kastruimte voor wat voedingswaren, maar voor kledij en zo is er niets voorzien. Kratjes zijn makkelijk te stapelen en zo hou je de boel eenvoudig op orde.
  • Afwasmiddel, lucifers voor het gasfornuis.
  • Extra stekkerdoos voor wanneer je meerdere telefoons, fototoestellen etc. tegelijk wilt opladen.
  • Kussentjes voor op de stoelen. Een niet-noodzakelijk luxeartikel, maar wel comfortabel en gezellig!

Schoonmaakspullen kun je lenen bij de onthaaltent van Vacansoleil, dus die kun je thuislaten.

Is het leefbaar met z’n zessen?

Ja! Wij gaan met 2 volwassenen en 4 kinderen en hebben meer dan plaats genoeg. Wij vertrekken ook altijd met de insteek dat de tent enkel om te slapen en te koken is en dat we de rest van de dag buiten leven.

De 4 kinderen slapen in 1 compartiment, wij slapen op het tweepersoonsbed. Mocht je er met 6 volwassenen slapen, dan lukt het ook nog, maar dan zet je ’s nachts waarschijnlijk twee bedden in de leefruimte om voldoende slaapcomfort te hebben. Met kinderen is die ombouw gelukkig niet nodig.

Naast de tent heb je (bijna) altijd een parkeerplaats voor de auto. Wij kiezen er voor (en raden het ook iedereen aan!) om de auto op de parking van de camping te plaatsen. Ten eerste is het met al die spelende kinderen veel veiliger en bovendien hou je zo heel wat extra ruimte over. Wij gebruiken die ruimte voor fietsen, een wasrekje, de opblaaskrokodil etc.

tent

Zijn er ook nadelen?

Een tent is gehorig. In twee richtingen, vergeet dat niet :-). Als jij ’s nachts je achterburen hoort hoesten of praten, wees dan zeker dat zij jou ook horen.

Als het regent zit je met 6 personen echt wel heel knus bij elkaar in zo’n tent en biedt een stacaravan meer ruimte en comfort. Maar goed, we gaan er van uit dat het mooi weer is als je kampeert, nietwaar?

Moet je ’s nachts heel vaak naar het toilet, dan is een tent minder handig. Wij nemen altijd een potje mee voor de kinderen voor noodgevallen, maar we zagen ook al vaker mensen met een nachtemmer voor volwassenen. Laat het gedeelde sanitair je dus zeker niet tegenhouden.

Conclusie

Een ingerichte tent huren is handig. Je hebt er alles wat je nodig hebt en vooral de mega-ijskast is in de zomer een enorm pluspunt. Ben je op zoek naar basic comfort, dan is deze Navajo-tent echt ideaal.

Tip: reserveer bij het boeken een tent bij een kraantje. Erg handig om snel even water te pakken om te koken of je handen te wassen. Bovendien zijn deze plekken meestal net wat ruimer, wat ook mooi meegenomen is.

*Wij hebben het meeste ervaring met Vacansoleil omwille van de goede prijs-kwaliteit verhouding. In het verleden gingen wij al eens vaker een camping voor hen testen, onze zomervakantie en deze blogpost werden echter niet door hen gesponsord – was het maar zo :-). Wij zijn oprecht laaiend enthousiast over deze vakantievorm*

vacansoleilmaaktjeblij, tent

 

Related Posts

5 Comments

    1. Na vele jaren (denk zeker11keer) spanje prachtige vakanties in de vacansoleil tent,helaas kunnen we niet meer omdat jammergenoeg geen hond mee mag wat ik niet begrijp,een goed opgevoede hond kan perfect in de tent ,spijtig ! Je kan natuurlijk in een bungalow maar die zijn veel duurder.

  1. Leuk artikel. Wij verblijven meestal in een stacaravan maar soms ook in een tent. Je laatste foto lijkt wel op De Schatberg, klopt dat? Aaah, herinneringen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: