As we speak #8

As we speak…

Een kort overzicht van wat er zich in ons leven afspeelt, maar te klein is om een hele blogpost aan te wijden.

1. Slaapkamer. Wij overwegen om een nieuwe slaapkamer voor onze oudste zoon te kopen. Een mooi geheel, met bed, kast en bureautje. Het is echter niet zo vanzelfsprekend om iets te vinden. Kwaliteit niet goed, budget niet toereikend, vreemde indeling van de kasten,…  Wie o wie geeft ons een goed adres voor een kwalitatieve jeugdkamer waardoor we niet de rest van de maand droog brood moeten eten?

2. Weight Watchers Flex Programma. Een paar maanden geleden kreeg ik de kans de nieuwe Weight Watchers app te testen. Nieuwsgierig begon ik er aan. Vooral om bewuster te gaan eten en niet zomaar gedachteloos vanalles in mijn mond te stoppen. Dat ik een paar kilootjes kon afvallen was een fijne bijkomstigheid. Maar hoe vergroeid ik ook ben met mijn telefoon, zo’n app, dat doet het ‘m toch niet bij mij. De weekrecepten volgen bleek te ingewikkeld om te combineren met een nieuwe job, dus ik haakte al snel af. Wat ik echter wel gebruikte, was het overzicht van hoeveel punten iets is. Niet omdat ik het puntenplan van Weight Watchers volg, maar omdat ik zo bewuster ben van wat ik in mijn mond stop. Ben je op zoek naar een handige manier om gezonder en bewuster te eten, dan kan ik het je zeker aanraden!  Alle info vind je hier.omelet, as we speak

3. Boekentips. In juli gaan we opnieuw op vakantie. Het idee is om zoveel mogelijk offline te leven die periode, dus ik ben op zoek naar leuke boeken om mee te nemen. Geen zware literatuur, maar luchtige dingen in de stijl van Shopaholic. Ik hoor graag jullie suggesties!

4. Bijberoep. Ik ben nu iets meer dan een jaar zelfstandige in bijberoep en op 13 mei bestaat onze eigen zaak precies een jaar. En wat voor een jaar! Het is nog steeds zoeken naar de goede balans, het is nog steeds retespannend en het is nog steeds huppelen van blijdschap bij ieder groot of klein succesverhaal. In ieder geval, ik ben superblij met de keuze die we toen maakten!

5. Laatste rechte lijn. Nu de Paasvakantie voorbij is, heb ik het gevoel dat we al met een been in de grote vakantie staan. Mei en juni zijn een aaneenschakeling van feestdagen, schoolreisjes, studiedagen en afsluitende optredens en tentoonstellingen van dans- en tekenacademie. Hoewel ik natuurlijk gewoon aan het werk ben, geniet ik toch heel hard van dat pre-vakantiegevoel! Een beetje jump voor joy zeg maar ;-).

31498305_10156522147554235_7971433050535886848_n

6. Hay Day. Ik heb een spelletje op mijn telefoon gezet. Hay Day. Ja, in mijn vrije tijd oogst ik digitaal graan en geef ik mijn koeien te eten. Het moet niet gekker worden. We spelen het trouwens met het hele gezin, wat aparte conversaties oplevert aan tafel. “Heb jij nog wortels voor mij, de varkens hebben honger”.

7. De Kinderen. Onze kinderen zijn zo ontzettend lief de laatste tijd. Nu zijn het altijd wel topkinders, maar af en toe zitten ze allemaal in hun eigen ontwikkelingssprong en botst het wat. De laatste weken is het echter (bijna) alleen maar peis en vree. Zijn het de eerste zonnestralen, het feit dat we een week als gezin weg geweest zijn of het feit dat ze weer volop buiten kunnen spelen? Geen idee, maar het is zalig!31444929_10156522144179235_5840386641809637376_n

En hoe is het met jullie? Ik neem alvast een kop koffie en ga rustig zitten om jullie verhalen te lezen.

 

 

 

 

 

Related Posts

2 Comments

  1. Net als Fieke ben ik fan van de boeken van Moriarty voor op vakantie 🙂 En hoera voor dat jaar zelfstandige in bijberoep!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: