#ouderzonden – deelnemen?

ouderzonden

#Ouderzonden

Nieuw jaar, tijd voor een nieuw project!

Niet dat we het nog niet druk genoeg hebben, maar Romina van BigCityLife en ikzelf, wij doen sinds een paar jaar nogal eens graag een klapke met elkaar. Over de kinders (gezamenlijk 5 stuks), het werk, de liefde, het leven en ander moois. Uiteraard gaat het ook heel vaak over de blog, het medium dat onze wegen deed kruisen.

We merken de laatste tijd veel nieuwe gezichten in de blogwereld op. Mensen die opstartten na ons, of stilgevallen blogs die zichzelf heruitvonden.

Tijd om die bloggers ook (beter) te leren kennen. Maar hoe?

We dachten terug aan hoe wij ons netwerk hadden uitgebouwd en kwamen uit bij projecten zoals #boostyourpositivity en #40dagenbloggen (al was dat voor mij iets te hoog gegrepen, dat lees je *hier*) en begonnen te brainstormen. Vooral de bloggende ouders willen we heel graag leren kennen, maar dan wel op een toffe en originele manier.

Zo werd #ouderzonden geboren.

Zeven weken lang bespreken we één hoofdzonde die als vraag geformuleerd wordt. Wij gunnen jullie een blik in ons ouderschap en in ruil daarvoor mogen we even binnen gluren bij jullie. Faire deal toch? We leren elkaar beter kennen en hopelijk sprokkelen we hier en daar nog wat bruikbare tips bijeen of kunnen we minimaal een samenzweerderige blik van herkenning naar elkaar werpen.

De challenge start op 1 februari 2018 en we bespreken 1 hoofdzonde per week. Onderaan deze post vind je de link om je in te schrijven. Hé, en als je je inschrijft en dan alsnog bedenkt dat je eigenlijk geen tijd hebt, geen probleem, wij verstaan dat.

 • 1 februari: Superbia (hoogmoed – hovaardigheid – ijdelheid)
  Waarom ben jij een goede ouder? Waar blink jij in uit?
 • 8 februari: Avaritia (hebzucht – gierigheid)
  Wat deel je nooit met je kind(eren)? 
 • 15 februari: Luxuria (onkuisheid – lust – wellust)
  Wat doe je om jezelf graag te blijven zien en dit over te brengen aan je partner nu je in de eerste plaats vooral ‘ouder van …’ bent?
 • 22 februari: Invidia (nijd – jaloezie – afgunst)
  Wat zou je direct overnemen van een andere ouder mocht je kunnen? Spiegel je je aan iemand?
 • 1 maart: Gula (onmatigheid – gulzigheid – vraatzucht)
  Wat kan je je kinderen nooit weigeren?
 • 8 maart: Ira (woede – toorn – wraak – gramschap )
  Wanneer komt er stoom uit je oren? Wanneer word je echt boos op de kinderen en hoe ga je daar dan mee om?
 • 15 maart: Acedia (gemakzucht – traagheid – luiheid – vadsigheid)
  Hoe ga je om met de druk die van jongs af aan op kinderen (en dus ook hun ouder(s)) gelegd wordt. Doe je mee aan de ratrace of ben je meer mañana mañana?

 

Kriebelt het al om mee te doen? Geef het maar toe, ja he? Dat hoopten we al en daarom hebben we meteen al een inschrijfformulier aangemaakt, dat vind je *hier*.

Ben je benieuwd wie er nog allemaal deelneemt?  Check dan zeker ook de deelnemerslijst en wentel je vanaf 1 februari in alle #ouderzonden. Samenhorigheid en herkenbaarheid en al.

Wij kijken er in ieder geval al heel erg naar uit!

 

 

Related Posts

22 Comments

 1. even getwijfeld over die tijd en zo … maar toch beslist om mee te doen, ik vind deze gewoon té leuk om te laten liggen 🙂 En nu … Volop voorbereiden die handel 😀

 2. Leuk! Sinds ik zelf mama ben, merk ik dat mijn blog ook een mama-kantje heeft gekregen. Misschien vinden mijn (oude) lezers dat niet tof, maar ik merk dat ik daardoor wel nieuwe lezers heb gekregen. Ik zou graag meedoen, maar ik durf precies niet goed…

   1. Dan zal het inschrijvingsformulier beetje moeten aangepast worden, want instragramaccount is momenteel verplicht in te vullen.
    Blij dat ik ook zonder welkom ben 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: