The making of…een familiekerstkaart

Ken je dat, het gevoel om zo een week voor de kerst te bedenken dat het wel heel erg leuk is om kerstkaartjes te krijgen, maar dat het dan ook wel net zo aardig is om er ook zelf te sturen? Ja? Dat hebben wij dus ieder jaar. Ieder jaar is het dan nog snel snel naar de Hema rijden om kaartjes te vinden.

Onze oudste zoon vond dit vorig jaar al geen goed idee, dus hij was heel voorzienig dit jaar. Half november kwam hij naar me toe met de boodschap: “dit jaar wil ik kerstkaarten met foto’s en een kersttrui, zo een familiekerstkaart.”

Ok dan.

Nu moet je weten dat onze oudste zoon de minst fotogenieke van de bende is. Het is te zeggen, het is een fantastisch mooi kind (uiteraard, het is er een van ons ;-)), maar hij pakt niet zo goed op foto. Geen zin om op de foto te gaan, geen zin om te lachen, geforceerd lachen of extreem gekke bekken trekkend. Kortom, nu hij het zelf voorstelde, kon ik dus niet anders dan de kans grijpen.

Kersttruien had ik al in huis, dat is zo’n beetje traditie. De rest, dat was improviseren. Geen witte muren hier in huis, kerstlichtjes en kerstboom staan nog op zolder en eerlijk is eerlijk, zo’n stijf portret, dat is eigenlijk ook niet wie wij zijn.

We haalden een witte fleecedeken uit de kast en legden die bij wijze van sneeuw voor de open haard.  Daarna begonnen we allerlei poses uit te proberen, wat voor hilarische taferelen zorgde. kerst, smartphoto

Uiteindelijk kozen we er 1 foto uit, die we op een kerstkaartje lieten drukken. Een foto waar onze kinderen alle vier op staan, zonder dat het gekunsteld overkomt.

We genieten nog even van een paar sinterklaasdagen en daarna gaan we ons volop onderdompelen in kerstsfeer. Mét persoonlijke kerstkaartjes dit jaar.

 

smartphoto, familiefoto

 

Fotokaartjes kun je via heel veel aanbieders maken. Wij kozen deze keer weer voor Smartphoto, net als voor de verjaardagsuitnodigingen, wegens een heel snelle levering, goede prijs-kwaliteit en veel keuze.

 

Related Posts

4 Comments

  1. Elk jaar probeer ik een foto te nemen, en altijd mislukt heel die handel. Het eindigt met één of andere instagramfoto die ervoor doorgaat op het kaartje 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: