De Tovenaar van Oz + giveaway

Ken je dat, dat je dingen uit je jeugd helemaal vergeten bent? Ik heb dat wel vaker. Dan vergeet ik dat ik iets ooit gezien of gelezen heb toen ik klein was en plots duikt het op bij de kinderen. Bam! Ik word terug gekatapulteerd in de tijd. Zo ook met de Tovenaar van Oz.wizard of oz, tekenfilm, boomerangIk heb de Tovenaar van Oz nooit op tv gezien, maar had vroeger zo’n luistercassette (remember Lekturama? Iemand?) waar het verhaal op stond.Β  De goede heks van het noorden – of was het een andere windstreek – , Dorothy en haar hondje Toto en een pad met goudgele steentjes. Veel meer kan ik me er niet meer van herinneren.

Maar kijk, mijn geheugen kan zo weer opgefrist worden. Op de kinderzender Boomerang kun je sinds vandaag namelijk naar de tekenfilmversie van “Dorothy & the Wizard of Oz” kijken. Elke weekdag om 19:35 wordt er een nieuwe aflevering vertoond. Nu is half acht voor ons te laat, dus wij programmeren de digicorder en gaan er binnenkort gewoon een filmmiddag van maken. Iedere aflevering wordt ’s morgens om 8u20 herhaald, maar dan zijn de kinderen al op school natuurlijk.

Om al helemaal in de stemming te komen Γ©n om de feestweek op de blog af te trappen, mag ik een picknickmandje weggeven. Zo kan je zoon of dochter helemaal in Dorothy-stijl rondhuppelen en een theeparty houden met poppen, vriendjes en knuffels.tovenaar van oz, wizard

Hoe neem je deel?

* Vertel in de reacties aan welke (teken)film of kinderserie je de leukste kinderherinneringen hebt. Wat dacht je van de Troetelbeertjes? Of de Snorkels? Of de Freggles misschien?

* Deel je dit bericht via Facebook, dan krijg je een extra kans.

* Deelnemen kan tot zondag 22 oktober 18u. Alle winnaars van de Feestweek worden in de week daarop bekend gemaakt in een blogpost.

 

Feestweek? Ahja, CompleetGeluk bestaat deze week 3 jaar. Reden voor kadootjes zou ik zo zeggen!

 

Related Posts

21 Comments

 1. My Little Pony was ik helemaal weg van, ook de serie… kon er uren naar kijken! Maar de Snorkels, de Smurfen, etc. waren ook allemaal aan mij besteed hoor πŸ™‚

 2. De Snorkels! Daar mocht ik absoluut geen aflevering van missen maar van de Freggles ook niet! Maar het allerleukste vond ik toch wel de Smurfen en daar kijkt onze dochter nu ook regelmatig naar! Ze blijven tijdloos en leuk! ?

 3. Wat een super leuk mandje! Doe graag mee voor mijn dochtertje. Ik keek vroeger zelf altijd naar de Tovenaar van Oz! Helemaal leuk dat het weer helemaal terug is. En natuurlijk van harte gefeliciteerd met je 3e blogverjaardag!

 4. Gefeliciteerd met je drie jarig bestaan! Ik doe gaag mee met de winactie en toen ik na ging denken over mijn favoriete kinderfilm zat ik glimlachend achter mijn computer. Ik kan me Ein Elefant fΓΌr Tilly nog heel goed herinneren (lang leve de grijs gedraaide videobanden waardoor de keuze niet zo reuze was). En De Zevensprong! En Barbapapa, maar toen ik dat laatst aan mijn peuter liet zien, viel het toch wel erg tegen. Dus dat doe ik niet meer, ik houd het lekker bij mijn herrineringen en hij gaat maar lekker Brandweerman Sam of Robocar Poli kijken πŸ™‚

 5. Hihi, wat leuk! In de andere reacties kom ik ook heel wat jeugdsentiment tegen :p
  Laatst herontdekte ik Barbapapa op Netflix. Keken mijn meiden gezellig naar, samen met hun 4 tantes (30+ en 40+) πŸ˜€
  Geweldig!
  Mijn meiden zijn ook dol op picknicken, dus ik maak heel graag kans op deze toffe roze mand!
  En ik zou het bijna vergeten… Gefeliciteerd! πŸ˜€

 6. Ik doe mee voor ons nichtje Tess, de serie die ik vroeger erg leuk vond was Ovide en zijn vriendjes hahaha. En wat dacht je van Dommel, die dikke witte hond met Semafoor de professor? πŸ˜€ geweldig vond ik die series hihi

 7. Oh wat leuk zeg. onze elise zal dit echt zooo leuk vinden om met haar vriendinnetjes en poppen te kunnen gaan picknicken. ik was vroeger fan van ovide en zijn vriendjes; dat liedje alleen al: kijk uit malloot, een kokosnoot!

 8. De troetelbeertjes waren wel favoriet, had er ook behang van op mijn kamer.
  Maar later ook de smurfen, ovide, barbapapa en vele andere.
  Ik doe graag mee.

 9. Silas vond ik een geweldige serie, over dat zigeunerjongetje en zijn zwarte paard. De naam stond op de lijst voor mijn zoontje maar is het niet geworden πŸ˜‰
  Ik zou de picknickmand graag winnen voor bij opa en oma, waar mijn zoontje met zijn nichtje dolgraag picknicken op het gras (of waar dan ook).
  Enn.. gefeliciteerd!

 10. Ik zag onlangs Vrouwtje Theelepel terug! ?
  En nu ik het schrijf, zit de openingstune weer in mijn hoofd voor de rest van de dag…
  (Fb Sarah Quiring – De Wilde)

 11. Oooh wat een ontzettend leuke wInactie…,!

  Ik doe heeel graag mee.. ik herinner me nog barbapapa.. die vond ik altijd heel leuk!!

  Ik doe graag mee voor mijn dochter..

  Facebook: An Na

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: