De suiker wake-up call #7: De zomer in met Cool Bear + giveaway

Water drinken, dat is natuurlijk, lekker en noodzakelijk. Wij zetten dan ook altijd water op tafel tijdens de maaltijden. Er staat ook altijd een karaf water klaar voor wanneer de kinderen tussendoor iets willen drinken.

Ze drinken ook zonder morren water trouwens, en wij ook.  Maar soms, vooral als het echt warm is, dan hebben we zin in “een smaakje”.suiker, suikervrij, cool bear

Het gaat niet om het feit of er suiker bij moet of niet, maar soms is het gewoon lekker om iets anders dan water te drinken.

Na enig rondsurfen, vind je op het net ontelbaar veel recepten om infused water   te maken. Water met een smaakje dus. En toegegeven, het ziet er vaak gigantisch lekker uit. Ik krijg het echter niet voor elkaar om dit hier ook toe te passen.

Enerzijds vind ik het zo zonde om lekkere sappige aardbeien en frambozen te laten weken in het water. Het zijn vrij prijzige vruchten en bovendien super lekker om zo op te eten. Daarnaast gaat er bij ons wel meer dan 1 karafje water door op een warme namiddag, dus komen we eigenlijk altijd te kort.

In ieder geval, we gingen op zoek naar een gezond alternatief en zo kwamen we uit bij Cool Bear.

Cool Bear?

suikervrij, cool bear, drinkenCool Bear biedt een gezond alternatief aan voor alle aanmaaklimonade’s en diksappen die in de supermarkt te verkrijgen zijn.

De producten van Cool Bear bevatten geen toegevoegde suikers, geen aspartaam en geen andere kunstmatige zoetstoffen. Er worden ook geen kleurstoffen of verdikkingsmiddelen aan de producten toegevoegd. Om de drankjes een toch wat zoetere smaak te geven, wordt zuivere stevia gebruikt.

Kortom, een drankje wat je met een gerust hart aan je kinderen kunt geven.  Uiteraard is gewoon water nog steeds het beste, maar dit is een aanvaardbaar alternatief.

 

 

Getest en goedgekeurd?

Vruchtensiroop

De vruchtensiroop bestaat voorlopig in vier smaken:  cassis-appel, framboos, citroen-limoen en aardbei.  Je voegt 1 deel siroop toe aan 9 delen water (ongeveer).

Onze kinderen moesten wat wennen aan de smaak. Het is inderdaad een pak minder zoet dan de gebruikelijke “kinderdrankjes”, waardoor het in eerste instantie wat flauw lijkt te smaken. Nog maar eens een bewijs van hoe snel we wennen aan de smaak van suiker natuurlijk.  Uiteindelijk gingen ze toch overstag en pikten er unaniem als favoriet de citroen-limoen uit, de meest frisse smaak van de vier.  Aardbei werd hier het minst gesmaakt. suiker, cool bear, citroen, limoen

Fruit drops

De fruitdrops zijn eigenlijk de mini-versie van de grote flessen vruchtensiroop. Handig om mee te nemen op een weekendje weg of zo.  De fruitdrops bestaan in 2 smaken: Framboos-cranberry en mandarijn-citrus. Ook hier haalde de citrus het overtuigend van de andere smaak.

fruit drops, cool bear

Fruit drink

De fruit drinks, dat zijn tetrabrikjes. Handig voor onderweg. Zo’n brikjes kopen we zelden, dus dat was sowieso feest. Momenteel zijn er twee smaken: cassis-appel en framboos.

 

Nadat ze even konden wennen aan de smaak, waren de kinderen enthousiast. De drankjes zijn het lekkerst als ze ijskoud zijn en lessen dan ook echt de dorst.

We houden ons zoveel mogelijk aan ons “alleen-water”- principe, maar dit is een goed alternatief voor dagen waarop we toch echt zin hebben in iets anders zonder meteen naar suikerhoudende drankjes te grijpen.

De producten van Cool Bear zijn in België onder andere bij Albert Heijn te verkrijgen.

WinWinWin

In samenwerking met Cool Bear mag ik 3 pakketten weggeven.

Een pakket bestaat uit:

* 1 fles vruchtensiroop

* 1 flesje fruit drops

* drinkpakjes

* een kleurplaat

* coole berentattoo’s

Geef toe, een erg leuke prijs voor de komende warme dagen!

Wat moet je doen om te winnen?

* Like de Facebookpagina van Cool Bear

* Laat in een reactie onder deze blogpost weten dat je de Facebookpagina geliket hebt.

* De winactie loopt tot zondagavond 4 juni 20u00.  De winnaars worden daarna bekend gemaakt op de Facebookpagina van CompleetGeluk.

cool bear

 

 

 

 

Related Posts

14 Comments

  1. Ben erg benieuwd deze verantwoorde producten van Cool Bear. Helaas voor mij is deze winactie alleen via FB. Volg op een andere manier.

  2. Nog een extra like voor Cool Bear 🙂 Wat fijn om te weten dat er alternatieven bestaan die ook kidsproof zijn. Toch maar eens kijken of ze dit ook bij ons in de AH hebben want Tuur gaat dit volgens mij wel kunnen smaken 🙂

  3. Nog een ‘vind ik leuk’ voor Cool Bear. Ben dit nog nergens tegen gekomen en heel benieuwd naar het water met smaakje. Ook hier worden de aardbeitjes en frambozen liever gewoon opgegeten 🙂

  4. Coolbear geliked!
    We zijn heel benieuwd naar de citroen en aardbei smaak! Ook dat er geen suiker toegevoegd is … geweldig alsook mileuvriendelijker dan alle kleine kartonnetjekartonnetjes!

  5. Geliked! Ben eens benieuwd! Hier in de zomer altijd een karaf met limoentjes en munt in! Dit is mss een leuk alternatief!

  6. Geliket!
    Ideaal voor de kids, maar ook voor de papa die diabeet is, met Stevia mag hij er ook van drinken dan ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: