De suiker wake-up call #2: water water water

Begin juni schreef ik al over, over onze suiker wake-up call. Afgelopen maanden gingen we er actief mee aan de slag, het ene moment al wat succesvoller dan het andere.

Vandaag onze eerste ommezwaai: water.

Vroeger was de regel dat we altijd water dronken en voor een speciale gelegenheid iets lekkers. Dat lekkers, dat was dan appelsap, chocomelk, fruitsap of een glaasje cola. De regel werkte eigenlijk erg goed, was het niet dat we op den duur wel heel veel “speciale gelegenheden” hadden. We stelden vast dat we steeds vaker iets anders dan water aanboden én dat bovendien onze kinderen zelf achter zoetigheid begonnen te vragen en hun neus ophaalden voor een glas water.

Tijd voor actie dus.

Maar hoe maak je water drinken aantrekkelijk? Awel, met een Sipwell.  Ok, er is geen grote sloganbedenkster aan mij verloren gegaan zoals je kunt lezen.

Ik kende een Sipwell waterkoeler vooral in een professionele context. Je ziet ze vaak staan in ziekenhuizen, garages, kantoorgebouwen etc.  Ook onze vroegere onthaalmoeder had er een, zo konden de opvangkindjes altijd over fris water beschikken.

Wij kregen de kans om een waterkoeler van Sipwell uit te testen, want ze worden tegenwoordig ook steeds vaker gewoon thuis gebruikt.

Wij kozen voor een felgroene Sipwell Sublimo Sparkle, die zowel plat water (op kamertemperatuur of extra koud) en bruisend water geeft. Iets wat Sublimo Sparkle heet, daar word ik vrolijk van, het heeft iets My Little Pony-achtigs.waterkoeler sipwell

Wat vonden we er van?

Laat ons beginnen met het begin, het ding ziet er echt mega tof uit. De felle kleur en het smalle design zorgen er voor dat je altijd wel een plekje in je interieur vindt waar hij goed staat. Het enige wat je nodig hebt, is een stopcontact.

Daarnaast is het, vooral in de zomer, luxe om steeds ijskoud water bij de hand te hebben, zonder dat je aan ijsblokjes moet denken. Zelf ben ik vooral fan van de optie om bruiswater te krijgen. Ik ben namelijk de enige hier ten huize CompleetGeluk die dat lust. Nu hoefde ik geen hele fles te openen, maar nam gewoon een glas wanneer ik daar zin in had.

En de kinderen?

De kinderen, die waren unaniem enthousiast. Ze vonden het concept helemaal geweldig. Zelf een beker nemen en opvullen, kiezen welke soort water ze wilden en voor Mama spuitwater maken, het werd een heus ritueel.

Het ritueel sloeg zo goed aan dat ze op die twee weken geen enkele keer om frisdrank vroegen. Bovendien zorgde de Sipwell er ook voor dat ze – en wij zeker ook – veel meer dronken op een dag.

Stap 1 in ons suikergewaarwordingsproces is dus genomen: we drinken weer water of melk en slechts bij hoge uitzondering iets anders. En met we, dan bedoel ik ook echt de kinderen en wijzelf.

sipwell squeezewell

Alleen maar water?

Sinds enige tijd heeft Sipwell de Squeezewell op de markt gebracht. Squeezewell, dat zijn kleine tubes met sterk geconcentreerde smaken om aan het water toe te voegen. Er is geen suiker aan toegevoegd, maar het bevat wel zoetstof, dus hebben we het niet zo heel vaak gebruikt.  De kinderen hielden vooral van de aardbei/watermeloen – smaak. Zelf vond ik de smaken niet zo geslaagd, geef mij maar het zuivere water.sipwell squeezewell

Gaan we de Sipwell waterkoeler houden?

Eerlijk? Ik weet het nog niet. We twijfelen, want we hebben er echt alleen maar positieve opmerkingen over. Bovendien stimuleert het zowel de kinderen als onszelf om voldoende water te drinken. Wat ons dan tegenhoudt? De prijs. Je hebt een waterkoeler met plat en bruiswater al in huis vanaf 1,35 euro/dag. Dat klinkt op zich niet zo heel veel, maar als je weet dat wij anders kraantjeswater drinken, is het plots weer een extra uitgavenpost.

Nog wat twijfel dus hier. Hebben jullie een Sipwell in huis? Hoe bevalt het op langere termijn? Welke kleur zouden jullie kiezen? 

 

 

Related Posts

7 Comments

 1. Een Sipwell of varianten ken ik enkel van in een professionele omgeving of ziekenhuizen 🙂 Wel fijn dat je deze nu ook thuis kan plaatsen. Het zal het drinken van water sowieso stimuleren en lijkt me inderdaad wel een handige oplossing te zijn als je, net als hier, de enige in huis bent die spuitwater drinkt.

  1. Het nam verbazend weinig plaats in beslag. Wij hadden hem nu in de veranda staan, omdat we in de zomer heel veel buiten zijn. Hij is ook een stuk kleiner dan die grote witte bakbeesten die je vaak in winkels en zo ziet staan.

 2. Super dat het gelukt is om meer water te drinken!

  Ik heb hier het geluk dat Giel enkel water en melk lust… wij hebben eerder problemen als er op een feestje of evenement voor kinderen enkel gezoete dranken aangeboden worden (en dat is best vaak). Giel heeft liefst water recht uit de kraan, dat is zijn ideale temperatuur, gekoeld gaat er wat trager in al begint dat ook te beteren.

  Zelf vind ik het moeilijk om voldoende water te drinken, maar sinds ik een kan water vul ’s morgens en daar een paar schijfjes limoen of komkommer of wat muntblaadjes aan toevoeg voor ik het in de koelkast zet, gaat het veel beter. Een klein beetje smaak maakt voor mij toch een verschil. Op warme dagen vul ik er twee en tussendoor vul ik dan bij, zodat er altijd fris water beschikbaar is.

  Een Sipwell is op zich wel leuk, maar toch wel vrij duur denk ik… zeker voor een klein gezin… zo gauw het schooljaar weer begint wordt er sowieso een deel van het water daar gedronken, manlief is werken, … en als het kouder wordt, ga ik ook weer meer warme dranken nemen… dus ik snap je twijfels wel. Die optie van bruis is dan wel weer super natuurlijk… dat zou ik als afwisseling ook wel leuk vinden (al heb ik nu gewoon 50cl flesjes Bru die ik bij goesting opendoe).

 3. Ik ondervind dat telkens op een andere manier water aanbieden ook prima werkt. Leuke glazen, rietjes, drinkflesjes… Ik drink zelf ook heel veel water. Een sipwell zou niets voor mij zijn: je moet plaats hebben om die gigantische flessen te stockeren (op mijn vorige job hadden we er 1 en de flessen namen een hele kast in beslag – en we waren echt niet met zoveel meer dan jullie), en ze eropzetten is zwaar dus zeker niets voor kinderen. Geef mij maar kraantjeswater 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: