Grote wasjes, kleine wasjes…de huisvrouw in mij geeft iets weg!

“Laat maar lekker draaaaaai-en, stop ze in de was-ma-sjien”  Trafassi zong het jaren en jaren geleden al en sindsdien is er nog niets veranderd. De wasmachine draait hier dagelijk een was en nog is het bijna niet bij te houden. Maar he, in december liep ik behoorlijk uitgelaten over de site van P&G mét een volgeladen winkelkarretje en vandaag kan ik dit met jullie delen. pgimprovinglives, dash

Ik herinner me nog dat mijn grootmoeder op haar koertje achter het huis eens in de maand een grote was deed. Dan stond alles vol met van die zinken tobbes. Eentje voor de voorwas, eentje met kokend water voor zakdoeken en van die mega onderbroeken, eentje om uit te spoelen en noem maar op. Nadat alles grondig geschrobd was, hing de hele waslijn vol. De was hing niet zomaar willekeurig op hoor, nee, daar zat een systeem in. Eerst alle rood geblokte zakdoeken, daarna alle blauwe, de handdoeken en lakens. Alles in dezelfde richting en gesorteerd. Dat hoorde nu eenmaal zo. Je wou toch niet dat de buren zouden denken dat je een chaotische huisvrouw bent?

Gelukkig hebben we de dag van vandaag een wasmachine. Echt. Wat koester ik dat ding. Het is een van mijn favoriete huishoudelijke apparaten. Als ik per week kijk naar wat onze kinderen aan was produceren, dan is dat al hallucinant veel: 28 paar sokken, 28 onderbroeken, 28 onderhemdjes. 28 zakdoeken, 8 pyjama’s, 14 longsleeves, een aantal jurkjes, rokjes en broeken. Tel daarbij nog onze kledij, handdoeken en washandjes, 3 sportoutfits van De Wederhelft en om de paar weken lakens en je kunt je de berg voorstellen.

Ondertussen zijn de kinderen gelukkig wel al in een leeftijd dat ze bepaalde kledingstukken meer dan een dag kunnen dragen. Daarnaast ben ik zelf ook wat makkelijker geworden. Een jeans met wat vuile knieën?  Die kunnen ze gerust in het weekend nog een dag aan om buiten te ravotten. Spaart een hoop werk uit en geen mens die er op let.

Maar goed, dat wassen dus. Ik kan niet zeggen dat ik zweer bij een bepaald merk wasmiddel. Het moet wel een merkproduct zijn, maar eigenlijk koop ik altijd wat lekker ruikt en op dat ogenblik in promotie staat. Feit is wel dat dat heel vaak een product van Procter & Gamble is.

En zo kom ik naadloos bij mijn giveaway. Ha! In december mocht ik meevieren op het 60ste verjaardagsfeest van P&G in België. Leuke opzet, met een terugblik op de evolutie die alle producten en hun verpakkingen de afgelopen decennia doormaakten. Herinnert u zich deze nog?

wasjes, nostalgie, dreft, pampers, dash, procter and gamble improving lives

Nostalgie ten top!

Op het einde van de avond trok ik naar huis met 8 verpakkingen Dash. Gewonnen tijdens een zenuwslopende quiz, vraag maar aan Romina. Alles zelf houden, dat klinkt verleidelijk, maar wat als we nu eens de prijs delen?  Een iemand maakt dus kans op 3 flacons Dash en 1 doos 3-in-1-pods.

pgimprovinglives, dash, giveaway

 

Hoe kun je deelnemen?

Deel deze blogpost op Facebook én laat in een reactie onder deze blogpost weten welk merk wasmiddel je meestal gebruikt. Ben je trouw of ga je op zoek naar aanbiedingen?

De deelnemen kan tot woensdagavond 25 januari 20.00u. De winnaar wordt diezelfde avond via de Facebookpagina bekend gemaakt. 

Related Posts

19 Comments

 1. Ik gebruik “altijd” hetzelfde wasmiddel dat ik de geur beu ben en dan wissel ik. Na Ecover en Persil gebruik ik nu dus Ariel.

 2. Al laat ik me soms verleiden tot het kopen van wasproducten in promotie, ik blijf steeds terugkomen naar Dash om onze was schoon te krijgen. Tot nu toe gebruik ik steeds de poeder variant, deze give-away is misschien de manier om de andere producten te leren kennen 🙂

 3. Hier ook altijd megaveel was, al komt dat gedeeltelijk ook door al dat gesport natuurlijk. Wij hebben een beetje vanalles staan om te wassen. Persil, Dash met jasmijn, een doosje pods, en een fles Dreft voor zwarte spullen. Afhankelijk van mijn humeur gebruik ik het ene of het andere.

 4. Ik heb iets met wasmiddel! Ik heb altijd een hele voorraad in huis! Ik heb geen voorkeur voor een merk! Ik wissel heel graag af vooral om niet aan de geur van een middel gewoon te raken. Mijn man noemt het “mijn obsessie”. Dus ik doe heel graag mee! Want hoewel ik een voorraad heb, van wasmiddel heb je nooit te veel!

  🙂

  1. Was wat rap met antwoorden. Ik koop vaak wat in promotie staat. Ik ben geabonneerd op de kortingsbonnen van “Zin in meer”. Die kan je combineren met de kortingen in Okay of Colruyt. Vaak betaal je dan nog een euro of 2 voor een pak tabs.
   En met 5 kinderen in huis is een voorraad wasmiddel super handig!

 5. Dash Lenor is mijn favoriet wasmiddel. Heerlijk geurende was aan de lijn. Als de badhandoeken zacht en lekker ruikend uit de droogkast komen plooi ik ze met plezier op. En bij het gebruik ervan in de badkamer waan ik mij in een reclamespot… Heeeeeerlijk….

 6. Ik geef het niet graag toe, maar ik kijk eerst naar het prentje op de fles/doos. Dan ruik ik en dan koop ik. (Een grote verpakking als ik de handen vrij heb.)
  Ook koop ik vaak bij Albert Heijn, omdat zij vaak 1+1 acties hebben, of bij de overstockwinkel hier in de buurt. X

 7. ik was het meeste met dash vloeibaar voor de fijne was en tabs voor de kookwas, gebruik ook weleens ariel naargelang wat er in reclaam is maar ook dreft voor de zeer fijne was, af en toe een andere geur zodat het wasgoed niet altijd hetzelfde ruikt

 8. Ik zweer bij Dash (vooral voor de witte was) en Ariel. Af en toe laat ik me verleiden door een goedkoper huismerk, om dan te beseffen dat je nooit hetzelfde resultaat krijgt dan met mijn vertrouwde producten.

 9. Ik was met wat ik heb. Niet een speciaal merk. Als het op is en mijn man is bij de Lidl, dan neemt hij Formil. En ik kies af en toe iets nieuws. Meestal vloeibaar maar nog niet vaak met die tabs. Ben wel benieuwd. Ruikt toch altijd lekkerder een echt merk. Dus ik doe ook mee!

 10. Met vier Kids draait de wasmachine overuren. ..
  Vaak hebben we dash maar ook colorreus of bonux. .. kwestie van steeds een ander geurtje te hebben
  Verder loten we graag mee. .. waspoeder kunnen we steeds gebruiken!
  Succes aan ieder!

 11. Ik heb 3 kindjes en koop altijd Dash ! Ik probeerde al vele merken, maar deze ruikt het lekkerst 🙂 De 3 in 1 pods heb ik nooit gebruikt, maar ben er wel heel benieuwd naar. Ik koop meestal als er hamsterweken zijn bij de AH over de grens. Dank u buren voor de mooie aanbieding 🙂
  Succes aan de deelnemer.
  Groetjes !

 12. Als mama van vier kids weet ik inderdaad ook dat de wasmand zelden leeg is. Maar een lekker geurtje in de was scheel al een hele hoop. Ik heb vaak Ariel, maar ik zit niet vast aan een wasmiddel, ook Robijn of Witte Reus gebruik ik wel eens. Afwisselen van merk helpt om de geur te boijven ruiken! Ik loot graag mee, raar genoeg gebruik ik echt zelden Dash!

 13. Ik hang me niet echt vast aan 1 bepaald middel. Ik probeer een beetje af te wisselen zodat ik vaak nieuwe geurtjes heb en kan afwisselen. Ik ga wel alleen voor de echte merken, huismerken durf ik niet goed 😉

 14. Geweldig die ‘oude’ verpakkingen , en ja hoor ik herken ze nog. Dash is onze favoriet niet omdat hij lekker ruikt maar ook omdat hij belangrijk is voor de huid van onze kindjes. Ze hebben namelijk nogal een delicaat velletje. Als ik toch eens een of ander merkje meebreng, dan beklaag ik het me omdat ze dan uitslag krijgen… wel leuk is dat dash nu ook verschillende geurtjes heeft dus dat er toch afwisseling kan zijn ? Met 3 kindjes draait het wasmachine hier ook vaak overuren dus zou altijd leuk zijn om wat extra wasmiddel te winnen ?

 15. ik gebruik meestal de tabs van ariel of dash, niet enkel omdat ze goed zijn maar ook omdat ze in blokker zeer goedkoop zijn tov de waarhuizen, qua geur wissel ik wel vaak af 😉

 16. Ik zweer bij blauwe biotex voor de voorwas. En tandill voor hoofdwas. Maar daar durf ik me wel eens door een goede promo laten verleiden. Waspods vind ik maar niks.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: