Hoe was dat dan eigenlijk, zo voor we kinderen hadden?

Toen ik een paar dagen geleden mijn lijstje maakte van 5 dingen die ik wel eens mis sinds we kinderen hebben, kwam er meteen ook een andere vraag bij me naar boven. “Hoe vulden wij in hemelsnaam onze dagen?” Ja, wat deden we toen eigenlijk?

Wakker worden om 5 uur 7 uur, nog 4 keer op snooze drukken en daarna lichtelijk mopperend opstaan omdat het nog “midden in de nacht is”. Rustig naar het toilet gaan en uitgebreid douchen. In de keuken een kopje koffie zetten en dat warm uitdrinken. Ontbijten, zittend en in stilte. Boterhammen smeren om naar het werk mee te nemen. Naar het nieuws op de radio luisteren. Bijpraten met de Wederhelft. Sleutels nemen en naar het werk vertrekken. In de auto nog ruim een uur met elkaar bellen. Niet om praktische zaken te bespreken, maar gewoon, voor de gezelligheid.mijmeringen

Overdag aan het werk zijn en volledig gefocust zijn. Naar huis vertrekken op ongeacht welk tijdstip, flexibiliteit troef. Thuiskomen, bedenken wat je wilt eten en snel iets in elkaar flansen. Scampi, wok, pikante saus. Frietjes van de frituur. Slaatjes. Veel slaatjes. Afwassen. Ah ja, geen kinderen = geen vaatwas hier. Na de afwas op 5 minuten de keuken opruimen. Nog een paar uur verder werken. Op minder dan een half uur de hele strijk kunnen wegwerken. TV kijken, maar liefst een hele film in een keer zonder gestoord te worden. Een boek lezen en na 5 pagina’s nog steeds weten wat je gelezen hebt. Samen in slaap vallen in de zetel. Naar bed verhuizen. Loom vrijen zonder na te denken over eventueel wakker wordende kinders. Naakt in slaap vallen en zeker 7 aaneengesloten uren zo kunnen blijven liggen.

Dat dus.

Zo’n spannend leven hadden we absoluut niet voor we kinderen hadden. Alles ging ook gewoon zijn gangetje, alleen een paar versnellingen lager dan nu. Zou ik het terug willen? Absoluut niet. De drukte en gezelligheid die de kinderen met zich meebrengen, dat is onbeschrijfelijk. Maar zo af en toe eens mijmeren over vroeger – ben ik nu officieel oud? – dat is fijn.

En jullie, hoe vulden jullie jullie dagen toen er nog geen kinderen rondrenden? Wat zijn de grootste verschillen ten opzichte van nu?

Related Posts

10 Comments

 1. Hahaha! Zo is het maar weer, hè 😀 Husband en ik vragen ons soms oprecht af hoe hard we ons niet moeten hebben verveeld voor we de koters hadden. We moeten toch zeeën van tijd gehad hebben?! 😀

 2. Hahaha, ja. Ik ben deze week weer aan het werk en moest even goed bedenken dat ik niet zomaar even een half uurtje over kon werken, want er zat thuis een kindje op mij te wachten.

   1. Ik vond het even moeilijk toen ik hoorde dat Annebel thuis heel hard had liggen schaterlachen. Dat had ik haar nog nooit horen doen en dat had ik dus zomaar gemist omdat ik aan het werk was. Het werk zelf vond ik wel weer heel leuk om te doen, al koste het me erg veel energie en had ik ’s avonds hoofdpijn van alle informatie en indrukken die ik moest verwerken. Mijn man is thuis op de dagen dat ik werk, dat vond ik wel fijn, dat geeft me rust.

 3. Uitslapen. Met stip op 1 ?.
  En ook vooral het spontaan eens buitenkomen of op den boemmel gaan. Al geniet ik (op dit eigenste moment) toch heel fel van mijn pyama en mijn zetel. 🙂

 4. Dat vele werken herken ik… idd geen enkel probleem als we allebei wat langer bleven plakken op het werk en ook ’s avonds ging regelmatig de laptop weer open. En qua eten was het ook vaker à l’improviste of op verplaatsing. Of na het werk iets drinken, dan ook maar meteen eten met de collega’s.

  Zowel mijn man als ik hadden een aantal avonden per week onze hobby’s, nu blijven daar vooral de hobby’s van hem over en ga ik slechts 2x/maand (als het uitkomt) naar een naaicafé. De rest van de agenda werd meestal volgeboekt met concerten, theater, etentjes, …. Enkel de zondag was meestal een luie dag… langer in bed blijven, ontbijt op bed, tijd voor elkaar…. om dan weer met opgeladen batterijen aan de nieuwe week te beginnen.

  Toen kon ik me niet echt voorstellen dat het ooit helemaal anders zou zijn 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: