De suiker wake-up call #6: Gezonde tussendoortjes + giveaway

Tussendoortjes, om 10u en net na schooltijd, onze kinderen kunnen niet zonder. Het geeft ze net weer die extra portie energie die ervoor zorgt dat ze nog tot het middag- of avondmaal vol vuur zitten. In onze zoektocht naar gezondere tussendoortjes probeerden we een tijdje geleden al de Bear Yoyo’s uit. Deze werden goed bevonden, maar toch blijft de voorkeur hier uitgaan naar een koek.

Suikervrije koekjes bakken, het kan – ik deel binnenkort een erg lekker recept met jullie – , maar nu ik weer aan het werk ben, vind ik er niet altijd de tijd en zin voor. Ik ging dus op zoek naar gezonde en lekkere koekjes en ook die vond ik bij De Kleine Keukentussendoortjes, de kleine keuken

De Kleine Keuken heeft ondertussen al een heel assortiment aan tussendoortjes. Eerst waren er enkel de koekjes, sinds deze zomer hebben ze ook hartige tussendoortjes.  Hoera!

Koekjes

suikervrije koekjes, tussendoortje, de kleine keuken

De koekjes zijn allemaal gemaakt van volkorenmeel en er worden geen suikers, zout of palmvet aan toegevoegd. Gewoon lekkere, pure koekjes dus. De koekjes bestaan in 5 variëteiten:  letterkoekjes, gevulde superheldjes, rozijnenrakkers, meergranenmakkers en zachte babykoekjes. Deze laatste hebben wij hier thuis niet, onze kinderen zijn ze ontgroeid. Het zijn zachte droge koekjes, ook ideaal om in de fruitpap te doen.

Wat wij dan wel in onze kast liggen hebben? De letterkoekjes, de gevulde superheldjes en de rozijnenrakkers. De topfavoriet is zonder enige twijfel het superheldje: een krokant koekje, gevuld met heerlijke appelstroop. Niet toevallig het meest zoete koekje uit het assortiment.

De koekjes zitten individueel verpakt. Ze drogen niet uit en kunnen makkelijk meegenomen worden op daguitstap of in de boekentas.

En het maakt niet uit, maar toch: de verpakkingen zijn leuk. Heel eenvoudig, maar met leuke tekstjes op de zakjes of de doos. En laat ik daar nu toch wel een zwak voor hebben zeker? 

Hartige tussendoortjesde kleine keuken

 

Nieuw sinds deze zomer zijn de hartige tussendoortjes. Momenteel zijn er drie verschillende producten: de biologische rozijntjes, toverstokjes met rozemarijn en de groentenwolkjes.

Over de rozijntjes kan ik kort zijn. Ze bevatten geen schadelijk sulfiet en smaken heerlijk sappig. De kinderen snoepen vaak zo’n doosje weg in de bakfiets en het geeft instant energie. Op de verpakking staan telkens 2 vragen over een boerderijdiertje. Ideaal voor een mini-quiz 😉

De toverstokjes met rozemarijn zijn de opgewaardeerde versie van de duffe soepstengel. Alleen, onze kinderen vinden zo’n duffe soepstengel best wel eens lekker. De smaak van de rozemarijn was hier een afknapper. Bij de kinderen althans. Ik heb me met heel veel plezier opgeofferd om de rest van het zakje op te knabbelen met een tapenade van zwarte olijven. Genieten!

De groentenwolkjes tenslotte, dat zijn puffy groentenchips met een zachte smaak, gemaakt van linzen, erwtjes en mais. Leuk om op een monkey platter er bij te leggen bijvoorbeeld. De meningen hier waren verdeeld. De ene helft vond het lekker, de andere helft vond het te flauw van smaak. Als volwassene (met een ander smaakpalet), vond ik het ook iets minder geslaagd. Ik zou het echter zeker aanraden bij jongere kinderen die tijdens het aperitieven ook mee willen snoepen van alle hartige hapjes.de kleine keuken

Ik kan dan wel overtuigd zijn van de producten van De Kleine Keuken, smaak blijft natuurlijk een subjectief iets. Je moet zelf, of beter: je kinderen moeten zelf, proeven en ontdekken waar hun voorkeur naar uit gaat. En daarom mag ik twee proefpakketten met 4 varianten koekjes weggeven. Tof he? 

de kleine keuken, tussendoortjes, giveaway

Wat moet je doen om te winnen?

* Vertel in een reactie onder deze blogpost welke variant op het eerste gezicht je voorkeur wegdraagt. Het stroperige superheldje, de vrolijke letterkoekjes, de stoere rozijnenrakkers of ronde meergranenmakkers?  

*  Als je deze blogpost deelt via Facebook, dan maak je een extra kans. 

*  Deelnemen kan tot donderdag 1 december 18.00u.  De winnaar wordt daarna enkel via de Facebookpagina bekend gemaakt. 

Related Posts

16 Comments

 1. de superheldjes of de meergranenmakkers ( de namen alleen al) zouden hier waarschijnlijk wel in de smaak vallen , en als dat niet zo is dan offer ik mezelf wel op om die op te eten 😉

 2. het proberen waard denk, het assortiment dat toegestaan is in school is zo beperkt en eentonig dat afwisseling welkom is
  de letterkoekjes 😉

 3. De ronde meergranenmakkers spreken mij het meeste aan. Ik wil graag gezonder gaan leven dus het zou ideaal zijn om iets te maken waar geen suiker in zit.

  Ik volg je via facebook (lieke van veen) en heb dit bericht gedeeld.

 4. De superheldjes voor mijn drie superheldjes! Ze zijn alle drie al verzot op fruit, dus sowieso vaak gezond tussendoortje. Maar een variant voor koekjes komt altijd van pas!

 5. Lekker en leuk! Ik zou heel graag de vrolijke letterkoekjes uitproberen met de kids uit mijn groep 3. Lekkker, gezond en leuk dus!

 6. Ik denk dat de rozijnenrakkers hier de grootste kans maken. Maar ze lijken me allemaal de moeite. Op jouw aanraden ook al de Bear snoepjes gekocht, en die zijn lekkerrrrr!

 7. Ik vind het leuk om te lezen dat steeds meer ouders bezig zijn met gezonde tussendoortjes. Ik vind het lastig om iets in de supermarkt te vinden, dus meestal maak ik zelf iets. Deze winactie spreekt me dus onwijs aan. Ik heb niet altijd zin of tijd om iets te maken, haha. Ik denk dat mijn jongens ook het liefst de stroperige superheldjes eten, maar ik zou ze graag allemaal proberen

 8. Dit spreekt mij wel aan! Lekker en bovendien gezond. De letterkoekjhes springen er voor mij uit….echt wat voor mijn zoon die met letters bezig is

 9. Mijn zoontje van 2 is zot van letters en wil altijd mijn lettertjes kijken. Die vrolijke letterkoekjes lijken me dus ideaal voor hem en hoe minder suiker hoe beter, we proberen dit al 2jaar zo veel mogelijk te beperken.

 10. Hoi,
  Ik ben al een tijdje opzoek naar lekkere en gezonde koekjes. Maar vind eens lekkere gezonde koekjes…. .Meestal zijn het bij ons het vaste assortiment. En ik wil graag de kids eens verrassen met iets nieuws dat we misschien wel aanslaat.de vrolijke letterkoekjes zien er wel lekker uit… . Hopelijk mag ik ze proeven 😉 groetjes Birgit

 11. De letterkoekjes spreken hier het hardste aan…
  We weten sinds kort wat het is om een suikervrij koekje te moeten zoeken…
  Deze zouden we graag eens testen!

 12. Ik denken dat de meergranen makkers hier wel in de snak zullen vallen. Weer een goed initiatief. Ik ga ze zeker zelf ook proberen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: