De suiker wake-up call #3: Berelekkere gezonde tussendoortjes + giveaway

De eerste stap in ons proces om minder suiker te eten namen we al: we drinken enkel nog water. Een ander werkpunt, dat waren de tussendoortjes van de kinderen. Ze krijgen immers iedere dag 2 tussendoortjes mee naar school. Eentje voor de speeltijd van 10u en eentje voor die van 15u.

Voor we bewuster met onze suikerinname bezig waren, gaf ik ze elke dag voor ’s morgens een portie fruit mee en voor de namiddag een koek.

In juni schakelden we al over naar 2x een fruittussendoortje. ’s Morgens een appel, ’s middags een bakje aardbeien of kerstomaatjes bijvoorbeeld. Dat werkte, maar ik kreeg van de kinderen toch ook regelmatig de vraag waarom zij geen koek meer kregen terwijl veel andere kindjes dat wel hadden.

Om aan die vraag tegemoet te komen, ging ik in de supermarkt op zoek naar suikervrije tussendoortjes. Dat viel tegen! Het was eerder een kwestie van kiezen tussen extreem veel suiker, veel suiker of net iets minder suiker. Online bestellen we ondertussen de koekjes van De Kleine Keuken. Erg lekker en volledig zonder toegevoegde suikers of andere rommel. In Nederland liggen die gewoon in de Jumbo en de Albert Heijn trouwens, handig voor mijn Nederlandse lezers en voor zij die net als wij aan de grens wonen. 

BEAR – de berelekkere fruitsnack

bear, lotus, berelekker

Afgelopen week werden we, in het kader van gezonder snacken bij kinderen, gecontacteerd door de mensen van BEAR. BEAR, dat zijn fruitsnacks die uitsluitend vers fruit en groenten bevatten. Geen toegevoegde suikers, conserveringsmiddelen of andere toestanden die we er eigenlijk niet in willen. De moeite waard om te testen dus!

Een BEAR-Yoyo, dat is simpel gezegd samengeperst en gedroogd fruit. De repen samengeperst fruit worden op erg lage temperatuur gedroogd (42 graden) zodat vitamientjes, mineralen en vezels behouden blijven. Vervolgens worden ze opgerold tot een jojo.

Een verpakking bevat 2 jojo’s en op de Belgische en Nederlandse markt worden er in een beginfase 4 verschillende smaken gelanceerd: aardbei, framboos, mango en appel.

Wat vonden we er van?

+ 3 van de 4 kinderen vonden het lekker. Even wennen aan de structuur, dat wel, maar toch lekker. Enkel ons Kind 1 was eerst niet zo enthousiast, maar dat heeft hij wel vaker als hij voor het eerst iets nieuws proeft. Nu we het al verschillende keren aangeboden hebben, vindt hij het “best ok”. Hoewel ze als er alle vier voor kozen om eerst de aardbei te proeven, blijkt achteraf de appel hier de favoriete smaak te zijn. Mango werd hier het minst gesmaakt, ondanks het feit dat ze een verse mango wel erg graag eten.

+ Je proeft echt het fruit en de structuur is stevig, maar zeker niet taai.

+ De vorm is een schot in de roos. De dunne repen, opgerold tot een jojo, dat is leuk. Ze werden helemaal afgerold en weer opgerold en daarna opgegeten. Het is net allemaal iets anders dan anders en dat prikkelt de nieuwsgierigheid van de kinderen.  Bovendien is het niet eens erg kleverig, dus dat is dan ook weer mooi meegenomen!

bear, lotus, berelekker

+ De verpakking springt in het oog. Ik heb een zwak voor leuke verpakkingen en heel vaak bij gezonde snacks laat die te wensen over. Om de een of andere reden wordt heel vaak voor bruin en beige geopteerd en daar word ik niet echt blij van. De tussendoortjes van BEAR zitten in vrolijke papieren verpakkingen met een leuke print. Hoera voor goede marketing.

bear, lotus, berelekker

Stoppen wij het nu dagelijks in de boekentas?

Nee, toch niet. We blijven voor het 10-uurtje een stuk vers fruit meegeven en in de middag kiezen de kinderen afwisselend tussen opnieuw fruit of groenten of een (meestal suikervrije) koek. Door de structuur van het tussendoortje kregen ze meer het gevoel dat ze aan het snoepen waren dan dat ze iets tegen de honger kregen.

De BEAR-Yoyo’s nemen we daarom nu mee als we een dagje weg gaan, of tijdens het weekend en geven we als ze specifiek zin hebben in een snoepje. Mochten er dus individueel verpakte jojo’s op de markt komen, dan zou dat voor ons ideaal zijn.

Leuke extra

In iedere individuele verpakking zit een verzamelkaartje. Deze werden door Bear verstuurd vanuit de verschillende landen die hij bezocht. Er staan leuke weetjes op de kaart, zoals bijvoorbeeld welke gevaarlijke dieren er in dat land leven en hoe je iemand begroet in zijn eigen taal.  Als je bovendien 10 streepjescodes (Bear-codes haha) uitknipt en opstuurt, ontvang je een wereldkaart met stickers zodat je samen met de kinderen de hele reis van Bear kunt volgen.

bear, berelekker, lotus, gezonde snack

De BEAR-yoyo’s zijn in België en Nederland vanaf dit najaar in de supermarkt verkrijgbaar in de smaken appel, aardbei, mango en framboos. 1 verpakking bevat 5 zakjes van 2 jojo’s. Maar kijk, het is giveaway week of het is het niet, dus ik mag maar liefst 5 mensen blij maken met een pakket BEAR-yoyo snacks!

Wat moet je doen om deel te nemen?  Laat in een reactie onder deze blog weten naar welke smaak jouw voorkeur uitgaat. Deelnemen kan tot zondag 11 september 20u. De winnaar wordt daarna op de blog bekend gemaakt. Deel je deze blog op Facebook, dan maak je nog een extra kans om te winnen.

Related Posts

37 Comments

 1. Goh wat leuk dat jullie zo bewust bezig zijn met gezonder leven en het minderen van suiker!
  Ik had zelf deze producten al in het schap zien liggen, maar niet echt bekeken o.i.d.
  Erg leuk om te lezen wat je kinderen ervan vinden en of je dit voortaan ook als tussendoortje meegeeft!

 2. Heel graag voor mijn peutertje! Gezonde tussendoortjes zonder veel suiker vinden, een moeilijke opgave soms! Benieuwd naar deze ! Framboos aub 🙂

 3. Wat een leuk nieuw product! Omdat ik op een basisschool les geef en een tussendoortje met de kids eet wil ik dit graag veranwoord doen Dit om het goede voorbeel te geven. De mango variant zou ik heel graag willen proeven!

 4. Dit klinkt als iets dat de dochter geweldig gaat vinden. Alle soorten, denk ik, maar misschien starten met appel. Als het kan gewonnen, en anders ga ik er zeker eens naar op zoek in de winkel.

 5. Voor mijn drie kinderen ga ik voor aardbei. Mooi dat er 5 in een verpakking zitten dan is er voor iedereen een, want wij als ouders willen dit natuurlijk ook graag proeven. Mijn dochter Nikki is daarbij een groot berenfan, dus die zal helemaal wild worden van de verpakking.

 6. Hoi Annelore,

  Ik kwam weer eens lekker bij je neuzen om te zien wat jij de afgelopen tijd hebt meegemaakt en gedaan. Ik geniet van je suiker wake up call blogs! Dus ik klikte er nu ook weer op en zie gelijk dat het ook nog eens een win actie is. Yaayheid! So coun’t me in ^_~
  Want dit ziet er niet alleen erg leuk uit (ik ben nét zo’n sucker voor verpakkingen) maar het lijkt me ook nog eens bere-lekker voor m’n kleine groter wordende boeven. Een mega plus vind ik dat ze zo gezond zijn als snoep maar kan komen dat je koopt in de winkel en sparen, daar zijn mijn kinderen gek op. Ik maak zelf wel snoep achtige goodies voor mijn kids maar af en toe is het wel fijn als je iets gewoon even kunt kopen. Ik ben erg benieuwd dus ik bij deze op de valreep nog erg graag mee. En mocht ik niet winnen ga ik gauw naar de supermarkt, de Jumbo zei je heh?! Thanx voor het delen van deze leuke goodies!

  Fijne dag en liefs,
  Mijntje.

 7. De appel zou hier wel gesmaakt worden ☺️
  En de Kleine Keuken kende ik niet…suikervrije kidskoekjes zijn inderdaad heel moeilijk of niet te vinden!

 8. Ik heb dat zelf eens proberen te maken, met appelcompote. Is toen niet gelukt, een echt misbaksel! Ik ben dus reuze benieuwd naar hoe deze rolls eigenlijk horen te smaken ;o) Onze voorkeur gaat uit naar de mango versie, lekker zoet! :o)

 9. Mijn voorkeur zou uitgaan naar de mango, maar mijn dochters kiezen denk ik voor de aardbei.
  Ik ga ook zeker mee eens verdiepen in dit product, want ik kende het nog niet! Ik begeleid mensen met een suikervrij dieet voor een wetenschappelijk onderzoek en het zou mss wel een heel lekker tussendoortje voor ze zijn!

 10. Hmmm… De mango-versie dan toch maar. Mijn zoon is gek op de verse variant, maar aangezien ze niets mogen meenemen dat met een vork of lepel moet gegeven worden en het met de handjes een heuse kliederboel wordt, kan dat dus niet mee naar school. Als hij zijn angst voor vreemde structuren overwint, zou dit wel eens de oplossing kunnen zijn!

 11. Oh, dat zouden wij keileuk vinden!
  Ik probeer mijn kinderen ook zo suikervrij mogelijk op te voeden.
  Ik kocht al eens zo fruitrepen (type “lange jan”) maar de winkel waar ik die kocht is er nu mee gestopt.
  Ik maag ze ook af en toe zelf hoor, das is de luxe van mijn droogoven, maar kant-en-klaar is soms wel eens zo handig 😉

 12. Zoonlief is aan het vechten tegen de kilo’s. Op zoek dus naar iets verantwoord dat hij zelf ook lekker vindt. Wij testen graag de aardbei variant.

 13. Onze jongens hebben net de smaak van vers geplukte frambozen ontdekt! Benieuwd of ze de frambozen yoyo’s ook zo lekker vinden…

 14. Zou een leuke afwisseling zijn op de dagelijkse portie fruit die de dames nu al mee krijgen naar school! Alle smaken lijken ons even lekker, maar we gaan hier voor de verfrissende MANGO !

 15. Ze zijn zo blij als ze een keertje mogen snoepen, als het dan ook nog eens niet al te ongezond is dan ben ook ik content. Ik denk dat mijn zoon en dochter het liefst appel zouden proeven.

 16. De zonen van mij zijn naast vers fruit ook verlekkerd op snoepjes.
  De BEAR-yoyo’s zouden hier een mooi alternatief zijn om ze toch een gezond snoepje te geven.
  Voor de oudste zoon zou ik gaan voor appel en de jongste is verzot op aarbeien
  Misschien dan maar een compromis en gaan voor mango wat ze beiden wel kunnen smaken?

 17. De zoektocht naar de ideale snack is ook hier niet altijd evident! Nu onze drie kindjes op school zitten, zou de Bear YoYo een leuk alternatief zijn. Volgens mij zouden ze hier wel van mango houden.

 18. Mijn voorkeur gaat uit naar de appel. Ik probeer de suikerinname bij mijn zoontje te beperken al sinds dag 1 en we slagen daar redelijk goed in maar binnenkort gaat hij naar school en dan wordt de verleiding een pak groter. Ik sukkel zelf met een hardnekkige suikerverslaving die ik probeer uit te roeien maar met bitter weinig succes. Door mijn zoontje zijn suikerinname te beperken hoop ik hem te kunnen behoeden voor dezelfde struggle 😉

 19. Onze jongens zijn rotslechte eters en de oudste eet amper tot niets van fruit. Gezonde snacks zijn dus altijd welkom! Framboos of appel denk ik dat hier het meest in de smaak zou vallen, maar wij zijn blij met eender wat 😉

 20. Hier zijn we ook steeds op zoek naar gezonde alternatieven + leuke updates voor de brooddoos. Ik ben benieuwd wat mijn dochter van 5 er van zou vinden, appel of aardbei zou het meest in de smaak vallen denk ik ??

 21. We zouden graag de aardbei of appel uittesten…
  Hier ook een hele opgave om de suikerinname te beperken… bij deze dus heel benieuwd hoe deze smaken!

  Super van deze firma om een keer wat creatief en mooi op de markt te brengen !

 22. Hoi, hier probeer ik ook de suiker af te bouwen. Voor de jongste geef ik vaak een nakd mee,een reep met fruit en noten. Die diet over eten eigenlijk nooit moeilijk. De oudste lust ze echter niet terwijl zij juist zo nood heeft aan minder suikerinname. en kersttomaatjes of ander gezonde snacks moet ik niet mee afkomen (fruit wel maar dat mag enkel s ochtends).

  Ik ben dus heel benieuwd naar die BEAR! Vooral het verpakki gsaspext en de jojo vorm gaan haar wel aanstaan vermoed ik, toch zeker om eens te proberen!

  Wij kiezen voor APPEL! En hopelijk winnen we eentje!
  Bedankt voor de tip alleszins!!

 23. Dat willen wij ook wel eens proberen! De appel die je kinderen zo lekker vinden misschien 🙂
  Ik geef normaal fruit en grissini mee, maar sinds de introductie van de fruitspaarkaart door de juf moet ik van de dochter 2 x fruit/groente meegeven. Bizar want ze lust niet veel fruit of rauwe groenten! Ik kan het alleen toejuichen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: