De suiker wake-up call #5: Nog eens over dat ontbijt

Vorige maand schreef ik al over onze nieuwe ontbijtgewoontes. Ik liet toen ook al terloops vallen dat we een Nederlands merk ontdekten. Een merk dat sinds een paar maanden zorgt voor het suikervrije zoete beleg op de ontbijttafel. Vandaag vertel ik jullie graag meer over De Kleine Keuken. Zij waren het immers die mij inspireerden tot het starten van deze rubriek en het actief nadenken over onze voedingspatronen.de kleine keuken, logo, gezond

Wie zijn ze?

De Kleine Keuken, dat zijn 4 gepassioneerde dames. Dames met samen een heleboel kinderen die met de nodige kennis en kunde lekkere producten ontwikkelden. Ze willen mensen er van overtuigen dat wij als ouders een goede basis moeten meegeven aan onze kinderen. Gezonde voeding, barstensvol nuttige stoffen en voedingsstoffen die dat kleine lichaampje zo hard nodig heeft. Hun verhaal is niet zweverig, maar heel nuchter en dan heb je bij mij al een voetje voor.

Waar staan ze voor?

De Kleine Keuken staat voor eerlijke producten:  verse maaltijdhapjes, tussendoortjes en broodbeleg.

Gezond?

Gezonde producten, dat betekent bij De Kleine Keuken dat ze enkel biologische ingrediënten bevatten en dat er geen toegevoegde suikers, geen palmvet en geen zout toegevoegd worden. Staat op de verpakking appel & peer stroop, dan bevat die ook enkel appel en peer. Lekker makkelijk en duidelijk dus.dekleinekeukenpotjes

Broodbeleg

Over dat gezond broodbeleg wil ik het vandaag even hebben. Hartig beleg smaakt altijd, en fruit ook, maar zo ’s morgens iets zoets op de boterham, dat is toch ook wel heel erg lekker. En net daar hebben ze bij De Kleine Keuken iets op gevonden. Ze brachten een gamma van gezonde broodbelegjes op de markt. Afgelopen week was ik opnieuw bij hen te gast om hun nieuwste producten te ontdekken. Naast het vaste gamma van choco, pindakaas, appel & peer stroop en 2 soorten amandelpasta, hebben ze nu ook nog 2 confituren op de markt gebracht.gezond, broodbeleg, de kleine keuken

Confituur zonder toegevoegde suikers, met een minder voor de hand liggende smaakcombinatie. Ik was heel erg benieuwd wat onze kinderen er van zouden vinden. Vooral ons Kind 1 zit momenteel in een moeilijke eetfase, dus hij was ons meest kritische jurylid. En warempel, hij vond het lekker. Sterker nog, hij haalt ’s morgens zelf de potjes uit de ijskast om er zijn boterham mee te besmeren. De andere drie kinderen zijn ook erg te spreken over de nieuwe confituur. Mango met pompoen en aardbei met rode bietjes, het blijken topcombi’s te zijn!

broodbeleg, ontbijt, gezond, de kleine keuken

Waar ik eigenlijk heen wil met dit verhaal, behalve dan – uiteraard – jullie enthousiast maken voor De Kleine Keuken? Wel, ik wil jullie gewoon laten zien dat het heel simpel is om je eetgewoontes aan te passen zonder dat je meteen de nieuwste gezondheidsgoeroe moet worden. Ik heb zelf ook niet de intentie om onze kinderen volledig suikervrij op te voeden, maar ik vind het wel belangrijk dat we de suikerinname beperken daar waar het mogelijk is. Suikervrij broodbeleg bij het ontbijt is daar een perfect voorbeeld van. Je kunt op een heel eenvoudige manier je kinderen een voedzamere start van de dag geven, met lekkere producten die absoluut niet saai, duf of ’te speciaal’ smaken. En dat zijn de dingen waar ik enthousiast van word 🙂

Ze hebben bij de Kleine Keuken trouwens ook suikervrije tussendoortjes. Daarover vertel ik jullie volgende week meer én dan mag ik twee proefpakketten weggeven!  Hou de blog in de gaten dus.

 

Related Posts

7 Comments

  1. Hé…het eerste bericht dat ik lees op je blog als nieuwkomer en al meteen een voltreffer! Dat belooft! Ik ga zeker eens op zoek naar dat lekkere broodbeleg, bedankt voor de tip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: