Liefste lijf…wat ben ik blij met je!

Ik ben blij met mijn lichaam. Sterker nog, ik hou van mijn lichaam. Ik schreef al een paar keer eerder over hoe ik mezelf zie en hoe ik hoop dat meer vrouwen complexloos door het leven zouden gaan. *Straal* en *Love mijn lijf* 
Toen ik een aantal weken geleden gevraagd werd om mee te werken aan een reeks over body-positivity, twijfelde ik dan ook niet. We hebben immers maar 1 lijf, dat moeten we koesteren, daar moeten we van houden, met alle perfecte en minder perfecte kantjes. Net al die kantjes maken ons immers uniek en onderscheidend van de anderen.

liefdesbrief aan mijn lijf

 

Liefste lijf,
Complete, totale liefde. Zo zou ik mijn relatie met jou omschrijven. Waarom?
Je bent gezond. Ziek ben ik nooit. Zelfs de puberteit, doorgaans een periode van grote lichamelijke veranderingen, was voor mij geen verschrikking. Ik doorstond de puberjaren zonder ook maar een spoortje van acné. En nu, zoveel jaren later, zijn mijn vier prachtige, gezonde kinderen het levende bewijs dat ik dankbaar mag zijn dat je zo gezond bent. Het is buitengewoon wonderbaarlijk dat ik tijdens drie zwangerschappen van dun naar dik ging en weer terug, en dat het steeds weer vanzelf goed kwam. Alsof er geen vuiltje aan de lucht was.
Je bent een prachtig canvas. Een canvas dat ik maar al te graag versier met tattoos. Mooie tattoos, grote tattoos, tattoos die op jou volledig tot hun recht komen en die ik liet zetten omdat ik ze mooi vind. Vijftien uur lag ik op de pijnbank voor de bloemen op mijn rug, maar het was mijn manier om tijd voor mezelf te maken. Het is mijn eigen, bijzondere vorm van me-time.
Liefste lijf, je bent helemaal goed zoals je bent. Van de sproetjes die gretig tevoorschijn komen wanneer de eerste zonnestralen mijn gezicht raken tot mijn prachtige tattoos. Natuurlijk wens ik wel eens dat mijn buikje wat platter was. Natuurlijk zou ik soms willen dat ik enkele kilo’s als sneeuw voor de zon kon laten verdwijnen. Maar nooit stoorde het me genoeg om er daadwerkelijk iets aan te doen. Diëten is mijn ding niet, en eigenlijk ben ik heel gelukkig zo. Want hoe gespierd, slank of rond we ook zijn, iedere vrouw heeft haar complexen. Maar misschien doen we het onszelf wel aan, die onzekerheden. Want hoewel ik niet in het gedoodverfde maatje S pas, voel ik me toch fantastisch wanneer ik in een bikini over het strand loop.
Ja, liefste lijf. Ik ben goed zo, en jij ook. Zo hoort het.
Liefs,
Annelore
Het artikel verscheen vandaag in Het Nieuwsblad Magazine. Tekst: Yasmine Schillebeeckx. Foto: Greetje Van Buggenhout.

Related Posts

10 Comments

  1. Wat een sterke vrouw ben jij! Zo dapper ben ik helemaal niet ;o) Mooie tattoo! Zo fijn om te lezen, die body-positivity en in de reacties te merken dat er ook een mama is die fier is op haar dochter! :o) Je zelfwaarde heeft een stevige basis! Zo’n verhalen mochten er meer zijn in de media : je kunt een voorbeeld zijn op dat vlak voor tal van onzekere vrouwen! Jouw verhaal/lijf is eerlijk/echt! Chapeau!

  2. Jij rockt zo hard! Echt waar! Ik zou beter eens wat meer een voorbeeld aan jou nemen, qua bodypositivity! Merci voor de wake-up call, merci omdat jij ook zo heel erg jij bent!
    x

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: