Vrouwen overal te lande, straal!

Bikinistress… Het woord alleen al.

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Tijdschriften vullen pagina’s en pagina’s met tips om nog net voor de zomer bikiniproof te worden. Strakke billen, plat buikje, uiteraard geen cellulitis, een hippe veel te dure bikini en een ferme laag bruinen zonder zon, want oh nee, met die witte winterbenen kun je niet onder de mensen komen.

Daarnaast hoorde en las ik al van verschillende jonge moeders dat ze dit jaar ab-so-luut niet in bikini over het strand zouden flaneren. Want de zwangerschapskilo’s zijn er nog niet af. Want ze hebben striemen op hun buik. Want die parmantige boezem van weleer is nu eerder een duo verlepte theezakjes geworden.

Mijn 5 ultieme tips om er strak uit te zien in bikini? Die heb ik niet, ik zie er immers zelf ook niet strak uit. Ik had al een buikje in het kinderloze tijdperk, dus ik kan het niet allemaal op die zwangerschappen schuiven.

Maar ik draag wel een bikini. Zonder schaamte.

Hoe dat komt?  Ik ben trots op mijn lichaam. Op wat het gepresteerd heeft de afgelopen jaren en op hoe het er nu uitziet. Trots op hoe mijn lichaam in een tijdspanne van 2,5 jaar 3 keer gigantisch groeide en na negen maanden weer begon te herstellen.

Ik heb al lang niet meer het lichaam van een prille twintiger, maar dat hoeft ook niet. Het lichaam van een bijna-halverwege-dertiger mag er ook zijn!  Ik heb een paar striemen. Bedankt Kind 3 en 4. En ook putjes in mijn billen. En die borsten, die blijven niet meer vanzelf pront vooruit priemen, die hebben goede ondersteuning nodig.

Maar moet dit mij tegenhouden om in bikini rond te lopen?

Nee! Tuurlijk niet! Als het warm is, wil ik bruin worden en niet in een xl-pareo gehuld zwetend naar de anderen zitten kijken. Trouwens, denken jullie nu echt dat er al ooit iemand aandacht besteed heeft aan mij in bikini? Dat zou teveel eer zijn. Er lopen genoeg jonge meisjes met maatje topmodel rond waar automatisch alle blikken naartoe gezogen worden.

Laat je niet intimideren door al die reclamecampagnes en ellenlange lijsten met oefeningen en dieettips. Begin iedere morgen voor de spiegel en zeg een paar keer luidop tegen jezelf wat voor een ongelofelijk lekker ding je toch bent.- Yow goodmorning sexy tiger wroaorrrrrrr – of iets van die strekking. Geloof me, het doet wonderen voor je zelfvertrouwen!

Dus vrouwen overal te lande, vergeet al die opgelegde schoonheidsidealen, recht je schouders, geef je zelf een peptalk en haal je bikini van onder het stof!

Straal, want jullie zijn allemaal stuk voor stuk toppers!

spring1   spring 2

Related Posts

4 Comments

  1. Super artikel, zo waar! Ik ben dan nog een prille twintiger maar voel me ook niet altijd super in mijn vel, door al die tips die je overal leest lijkt het alsof we allemaal een ‘perfect’ strak lijf moeten hebben voor we in bikini in het openbaar mógen komen… Belachelijk eigenlijk, want hoe weinig meisjes/vrouwen voldoen aan dat ‘ideaal’? Eigenlijk zouden we ons allemaal goed in bikini durven tonen, zoals jij hierboven gedaan hebt, en dan zouden we vanzelf zien dat we oké zijn zoals we zijn, net als iedereen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: