Iedere dag Knutseldag #11: Zombie-verjaardagsuitnodigingen

Over een maand viert Kind 1 zijn zesde verjaardag. Het is te zeggen, hij is jarig in augustus, maar het feestje voor de klasgenootjes houden we net als vorig jaar al in juni. Een leuke afsluiter van het schooljaar en normaalgezien nog geen vriendjes die al op vakantie zijn.

Vorig jaar koos hij zonder enige twijfel voor een piratenthema. Dit jaar bleef hij maar wisselen. Eerst wou hij een zombiefeestje, daarna werden het Ninja Turtles, we praatten over de Minions en ook Paw Patrol passeerde de revue. Hij kan net zo goed kiezen als zijn moeder, niet dus. 

Maar hé, waarom kiezen als je het ook allemaal kunt hebben? We gaan dit jaar dus voor een zombie-superhelden-feestje. Als dat niet cool is.

Ik wilde de uitnodigingen samen met mijn bijna-6-jarige maken. We hielden het simpel en tegelijk heel persoonlijk.

Benodigdheden:

* Gekleurd karton of stevig papier en kleurstiften.

Hoe ga je te werk?

* Snij het papier op de gewenste grootte. Of doe zoals wij en koop een blok gekleurd karton dat al de goede afmetingen heeft.

* Laat je kind op 1 kant een tekening maken die past bij het feestthema. Hier waren dat dus spoken, Ninja Turtles, zombies en een hond van Paw Patrol.

zombie-uitnodigingen-tekenen

* Laat je kind daarna zelf de naam van het kindje voor wie de uitnodiging bestemd is, schrijven. Dit was een serieuze aangelegenheid hier, compleet met het puntje van zijn tong tussen zijn tanden.

uitnodigingen, verjaardagsfeestje

* Schrijf zelf op de achterkant alle nodige informatie (waar, wanneer, hoe laat) en je bent klaar.

Tips:

* Als er veel uitnodigingen gemaakt moeten worden, kun je dit het best spreiden over verschillende momenten. Een 6-jarige tekent geen 20 zombies na elkaar.

* Je kunt ook in de weken voor je aan de uitnodigingen begint, tekeningen van je kind verzamelen en die dan op het gekleurde papier kleven.  Wij maakten een mix van beiden.

zombie-uitnodigingen-resultaat

Nog meer zombie-superhelden-ideetjes zie je de komende weken op de blog verschijnen. Onze jarige in spé heeft in ieder geval al heel veel voorpret!

Inspiratie voor andere verjaardagsuitnodigingen lees je *hier* en *hier*.

 

 

Related Posts

3 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: