Doe-het-zelven voor dummies #2: de verjaardagsuitnodiging

Het is zover. Kind 1 wordt binnenkort 5 en mag voor het eerst een verjaardagsfeestje voor zijn vriendjes/klasgenootjes geven.

“Hoe, maar Kind 1 is toch pas jarig in augustus?”, hoor ik je denken. Dat klopt, maar door de grote vakantie mag hij eind juni al trakteren in de klas. We besloten om zijn verjaardagsfeestje er dan meteen aan te koppelen. Hij is anders bijna 2 maand lang jarig en zo’n grote spanningsboog, daar worden wij ten huize van den Berk-Lehouck niet blij van.

Voorpret is leuk, dus begonnen we met het kiezen van een thema. Zonder enige twijfel zouden het dinosaurussen worden. Of nee, niet zomaar dinosaurussen, maar T-Rexen, want die zijn kei gevaarlijk. Tot we gisteren in -jawel- de Action inspiratie voor de uitnodigingen gingen zoeken. Toen werden het plots piraten, want “Ahja mama, als ik dinosaurussen op de uitnodiging zet, dan zal er geen een meisje durven komen!”  Mijn mannetje, met zijn gedachten die overuren maken af en toe.

Maar piraten dus. Ik heb er meer mee dan met dinosaurussen, dus ik kan de plotse wending alleen maar toejuichen.

Bij een verjaardagsfeestje horen uitnodigingen. (ja, en een taart, slingers, ballonnen en zo, maar daar hebben we het later nog over). Ik wou het net iets persoonlijker maken dan een kant-en-klare Piet Piraat uitnodiging, maar het mocht ook niet al te moeilijk worden. Immers die “dummies” in de titel verwijst voornamelijk naar mezelf.

Ik begon dus met het zoeken naar een piratenfoto van Kind 1. Die werd snel gevonden. want een aantal weken geleden waren we te gast bij Playmobil en daar werd hij omgetoverd tot piraat. Stap 1 werd dus feilloos genomen.

Daarna googelde ik wat en kwam terecht op een site waar je verschillende templates voor uitnodigingen zelf kunt aanpassen en uitprinten. Hoera voor deze site! Je kunt er trouwens ook wikkels voor bellenblaasjes, wijnetiketten en nog allerlei andere leuke dingen maken, maar ik mocht me niet laten afleiden en hield het dus bij de uitnodiging.

Foto in de uitnodiging plakken, tekst typen, oneindig veel tijd verliezen met het kiezen van een lettertype – hoezo keuzestress? – en uiteindelijk printen en uitknippen. Ook stap 2 verliep vlot, al moet ik toegeven dat het oplettend oog wel zal zien dat het niet allemaal even recht geknipt is. Mag ik dit wijten aan het feit dat ik linkshandig ben? Of is het eerder onhandig? 😉

Ik printte de uitnodiging op gewoon papier, maar realiseerde me dat zo’n papiertje al een vodje zou zijn tegen dat het van de boekentas van Kind 1 in de boekentas van alle andere kinderen zou raken.

De achterkant met kleeffolie beplakken dan maar. Ik koos voor het fish and chipsmotief van From Lola with Love. Enerzijds, daar moet ik eerlijk in zijn, omdat ik het nog liggen had, maar anderzijds vond ik de vissen ook wel passen in het piratenthema. Stap 3 was in the pocket.

IMG_0469

Kind 1 was blij met het resultaat toen hij ze deze morgen zag. Kind blij, mama blij.

Was dit nu moeilijk? Nee.

Ben ik blij met het resultaat? Absoluut.

Ga ik dit nog vaker doen? Ongetwijfeld, met nog 3 andere kinderen die ook wel van een feestje houden.

Wordt het een hobby? Nee. Laat mij binnenkort maar iets leuks proberen met de taart en de hapjes, daar zal ik al veel meer voldoening uithalen!

Hebben jullie tips om leuke uitnodigingen te maken? Websites, eigen inspiratie? Laat maar komen!

Related Posts

1 Comment

  1. Oh ik ben ook curieus naar meer info over uitnodigingen maken, mijn ouders geven dit jaar een feest en ze vroegen of ik iets wou in elkaar steken qua uitnodiging

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: