Doe-het-zelven voor dummies #3: Piratenkijkers

Zoals ik al eerder schreef, viert Kind 1 binnenkort zijn vijfde verjaardag. Zijn eerste feestje voor klasgenootjes. “Nog 8 keer slapen mama!”  Inderdaad, een hoop leuke spanning en voorpret hier.

Kind 1 wil graag een piratenfeest. Ok. Dan regelen we dat. De uitnodigingen waren geslaagd, al zeg ik het zelf.

Maar wat heeft een echte piraat nog nodig? “Een verrekijker mama! Niet zo een voor twee ogen maar voor één oog!”

Ik ging dus aan de slag. Zoals jullie ondertussen weten, slaat de ‘dummies’ in de titel op mezelf, dus vergeet alle voorbeelden op Pinterest met perfect gestileerde, uitschuifbare kijkers. Veel te ingewikkeld én te veel werk.

Hoe maakte ik dan onze eenvoudige-maar-toch-leuke-kijkers?

Benodigdheden:  lege wc-rolletjes of lege rollen van keukenpapier,  gekleurde tape. Traditioneel denken we bij piratenkleuren aan rood, wit en zwart. Ik liet Kind 1 echter zelf kiezen in de winkel en hij vond deze kleuren het leukst. Prima voor mij. Vrolijk en zomers!  Maar met standaard piratenkleuren zou je de uitstraling nog wat echter kunnen laten lijken, mocht je dat willen.

BLOGkleefband BLOGwcpapierAls er 1 tip is die ik kan meegeven aan (toekomstige) ouders: verzamel lege rolletjes van wc-papier en keukenrol. Ongelofelijk hoeveel plezier we er al mee gehad hebben. Van verrekijkers tot pennenhouders, van robotten tot vlinders, ontelbaar veel mogelijkheden.

Werkwijze: Ik schoof twee rolletjes in elkaar, kleefde er de tape over in combinaties die de kinderen kozen en klaar.

De kinderen begonnen ook zelf gekleurd papier te beschilderen om rond de rolletjes te wikkelen, maar dat bleek niet stevig te zijn. Dat idee schoven we dus al vrij snel aan de kant.

Ik ben in ieder geval tevreden met het eindresultaat.  Nu maar hopen op mooi weer volgende week, zodat ze ze in de tuin kunnen gebruiken!

BLOGresultaatvolledigBLOGresultaat

 

 

 

Related Posts

1 Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: