Doe-het-zelven voor dummies #5: Toverstafuitnodiging

Half oktober is het zo ver, dan wordt Kind 2 ook al weer 4.  Ze zit in de tweede kleuterklas, dus dat betekent ook dat ze voor het eerst een feestje voor haar klasgenootjes mag geven. Na het meer dan geslaagde feest van Grote Broer in juni, zijn haar verwachtingen hoog gespannen.

Ook nu begonnen we met het bepalen van een thema.  Het zal jullie niet verrassen dat ze zonder enige twijfel koos voor “Prinsessen, feeën en elfjes”.  Laat het roze geweld maar komen!

Maar goed, het feestje houden we pas op 10 oktober, dus over de aankleding hoeven we nog niet na te denken.

Wel gingen we aan de slag met de uitnodigingen.  Wat is een noodzakelijk accessoire voor zowel een fee, een prinses en een elf?  Juist ja, een toverstaf.

Benodigdheden:

* Satéprikkers (of andere dunne stokjes)

* Aluminiumfolie

* Gekleurd papier

* Lijm benodigdheden

 

Hoe ga je te werk?

1/ Stel een kleine tekst op (datum, tijdstip, adres) en print dit af op gekleurd papier naar keuze.

2/ Leg je tekstblad op een ander gekleurd blad en knip zo de tekst in een vrije vorm uit.  Je kunt natuurlijk ook echt een ster uitknippen, maar als je net zo’n dummie bent als ik, is een vrije vorm veel makkelijker.

3/ Neem de satéprikker en wikkel die in aluminiumfolie.

4/ Leg de prikker met het puntige uiteinde tussen de twee blaadjes papier en lijm deze aan elkaar.  Even aandrukken en klaar.

 

uitnodigingen

Je zou de uitnodigingen nog verder kunnen versieren met lintjes aan de toverstaf, maar wegens tijdsgebrek heb ik dat niet meer gedaan.

Kind 2 was in ieder geval laaiend enthousiast en telt nu al de dagen af naar haar feestje!

Hebben jullie originele tips om de aankleding van het verjaardagsfeestje zo ‘prinsessig’ mogelijk te maken? Laat het me zeker weten!

Related Posts

7 Comments

  1. Leuk dat de ouders ook mogen meefeesten!
    Ik had vorig jaar een prinsessenfeest in huis en maakte sterrenkoekjes: met een sterrenvorm sterren uitduwen in zo’n platte vanillewafel en die op een saté prikker steken, samen met een snoep en een druif.

    1. oh, leuk idee voor een traktatie! Die zal ik onthouden.

      wij vonden het leuk om de ouders ook uit te nodigen op het einde. Zo krijg je de kans om elkaar wat beter te leren kennen en zo aan het begin van het schooljaar vind ik dat wel fijn. Benieuwd of de andere ouders daar ook zo over denken :–)

  2. Zo leuk, die kleine meisje-meisjeswensen! Originele uitnodiging! Ik vind meestal de aanloop naar het feestje leuker dan de dag zelf :o) Dat spannende verheugen… Alvast veel plezier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: