Uit met kinderen: Helden van de Zee – Filmtopper!

Helden van de zee
De Wederhelft is een filmfanaat, de kinderen steeds meer. Ik ben dan weer het meisje van de zee. Toen we uitgenodigd werden om naar Helden van de Zee  te gaan kijken, twijfelden we dan ook niet!

Deze ochtend was het weer op z’n zachtst gezegd niet zo denderend. De regen kwam met bakken uit de lucht. We trokken met z’n zessen naar de Utopolis in Turnhout. Comfortabel geïnstalleerd op de kinderzitjes en met popcorn in de aanslag zaten onze kinderen te popelen van ongeduld.

De film duurt 88 minuten en verveelde geen seconde. Alle vier onze kinderen zaten met open mond te kijken. De hoogtepunten van de film volgens:

Kind 1: “Wow, een zelfgemaakte houten achtbaan! Vetcool!”

Kind 2: “Ooh een badeend waar je echt in kan varen!”

Kind 3: “Ik wil ook zo springen en klimmen als die jongen!”

Kind 4: “Een ijsje met vier bollen! Vier! Kijk! Vier!”

Om maar te zeggen, ze genoten er allemaal op hun eigen manier van. Ondanks de voor hen nog iets te moeilijke verhaallijn, hadden zelfs onze 2 3-jarigen er geen moeite mee om de hele film stil te blijven zitten.

Waar gaat de film nu eigenlijk over?  4 jonge vrienden (Maureen, Dempsey, Nico en Sieg) vertrekken voor 2 maanden naar de zee. Als ze aankomen op het strand, blijkt hun villa een gammele strandcabine te zijn. In een mum van tijd bouwen ze een ware zomerchalet mét een houten achtbaan. Het feit dat Dempsey uit zijn rugzak zomaar een boormachine en een zaag tovert, kon op goedkeurend gebrom van onze oudste zoon rekenen.

Dempsey ontmoet Eva, die niet alleen knap, maar ook nog eens erg slim blijkt te zijn en wordt verliefd. Het belooft een zalige zomervakantie te worden, ware het niet dat Eva de volgende dag op taalkamp naar Engeland vertrekt. Gebroken harten en liefdesverdriet.

De Helden zouden de Helden echter niet zijn mochten ze bij de pakken blijven zitten. Ze besluiten om met een zelfgemaakte boot naar Engeland te varen en zo Dempsey en Eva te herenigen. Eerst bouwen ze elk een eigen boot, maar dat loopt uiteraard verkeerd af. Uiteindelijk komen ze tot het inzicht dat ze samen sterk zijn en met de hulp van een oude zeerot bouwen ze een fantastische constructie om mee naar Engeland te varen. Ze komen er net op tijd aan en uiteraard bloeit er iets moois tussen Eva en Dempsey.

Wat wij er als ouders van vonden? Heerlijke film. De openingsscène vol actie zorgde er meteen voor dat we geboeid werden. De film is een goede mix tussen humor en actie met hier en daar een spannend element. Wat ons vooral aansprak was het feit dat het hier gaat om een echte feel good movie. In tegenstelling tot de meeste animatiefilms, is hier geen sprake van een strijd tussen goed en kwaad. Het gaat hier om 4 vrienden die plannen hebben, plezier maken en er voor elkaar zijn. Zo ongecompliceerd makkelijk, meer moet dat niet zijn!

Nieuwsgierig geworden naar de hele film? Plan dan zeker deze vakantie nog een uitstapje naar de bioscoop om Helden van de Zee te bekijken.  Op 3 april kun je ook naar Bokrijk, voor de Ketnet Helden-dag. Dan kunnen je kinderen meteen hun nieuwe helden ontmoeten!

 

 

Related Posts

1 Comment

  1. Heerlijke film inderdaad :o) Wij zijn gaan kijken op een regenachtige dag in de krokusvakantie! Ze spreken er nog steeds over, onze helden! ;o)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: