Kinderstad Lommel: allen daarheen dit weekend!

Ben je nog op zoek naar een leuke afsluiter van de vakantie?  Dan is een uitstap naar Kinderstad in Lommel een absolute aanrader! Wij gingen er vandaag heen om de verjaardag van Kind 3 en 4 te vieren en hadden een echte topdag.

Kinderstad is een kinderfestijn, zoals dat dan zo mooi heet. Het is een indoor kermis/pretpark/binnenspeeltuin/workshop voor kinderen van 2 tot 12 jaar.  Wat moet je je er dan bij voorstellen?

* Springkastelen

Springkastelen in alle kleuren en vormen. Springkastelen met glijbanen en tunnels, klimtorens en zelfs een heuse base jump voor de durvers.     kinderstadspringkasteel

* Karaoke.

Is je kind hét nieuwe zangtalent van Vlaanderen of gewoon een spontaan showbeest, dan is dit geweldig. De kinderen kunnen kiezen uit een 10-tal nummers van Studio 100 en mogen op een podium hun beste beentje voor zetten.

* Draaimolen

Een draaimolen mag niet ontbreken, toch? Onze kinderen vinden het in ieder geval nog steeds erg leuk, zelfs al blijkt het iets te krap te worden voor Kind 1.kinderstaddraaimolen

* Playmobil paradijs

Het hoogtepunt voor Kind 1. Eindelijk kon hij weer met de Super4 van Playmobil spelen!  (hij heeft het Sinterklaas nog steeds niet vergeven dat hij dit ‘vergeten’ was)kinderstadplaymobil

* LEGO land.

Tafels vol Legoblokjes in alle vormen en kleuren. Onze jongens genoten. De meisjes wilden dan weer graag op de foto met de levensgrote LEGO prinsessen, opgetrokken uit honderden kleine blokjes. Ze maakten kennis met de LEGO Nexo Knights en speelden van slagveldje met LEGO katapulten.kinderstadLEGO

* Reuzenbellenblaas

We deden het al eens eerder en het blijft een succes. Zeepsop in een teiltje en dan reuzegrote bellen maken. 12699308_10153887712919235_545173516_o

* Grime en glittertattoos

Twee dames schminkten de kinderen in een wegvliegend lieveheersbeestje en Hello Kitty. De glittertattoos lieten we voor wat het was, maar ze zagen er ook wel heel hip uit.kinderstadgrime

* Optredens

Er werden dansjes gedaan en sketches opgevoerd. Dit weekend is er zelfs een meet and greet met Maya de Bij!

* Knutselworkshops

Onze kinderen maakten een zandtekening, een windmolentje en een heuse vlieger. Ze gingen aan de slag met playmais en maakten gekke wasknijpers. Kinderen blij, ikzelf weer vol inspiratie voor een paar woensdagmiddagactiviteiten!

kinderstadknutselen

 

Is dat alles? Nee hoor. Je kunt ook nog lasershooten, wafels bakken en computerspelletjes spelen. Op de stand van Utopolis kun je uitblazen op heerlijke zitzakken en naar Inside Out kijken. Smartgames en 999 games hebben elk een stand waar je gezelschapsspelletjes kunt spelen.

Een hapje eten en drinken kan aan vrij democratische prijzen want, zoals meestal in binnenspeeltuinen, is het niet toegelaten om eigen picknick mee te nemen.

Enthousiast geworden?  Dan kun je er dit weekend nog heen.  Alle praktische informatie vind je *hier*

Tot slot nog een tip: neem voldoende cash geld mee. Zowel bij de ingang als bij de eetgelegenheden kun je enkel cash betalen.

 

Hoe gaan jullie het laatste weekend van de vakantie invullen? Zijn er lezers die maandag voor het eerst hun zoon of dochter naar school gaan brengen?

 

 

Related Posts

5 Comments

  1. My hometown! Het eerste jaar dat we niet gaan naar kinderstad. Op vrijdag valt de drukte daar heel goed mee, maar toen waren de kindjes op logement. Zaterdag en zondag is het meestal (vorige edities) over de koppen lopen, en niet zo leuk! Wel fijne accommodatie hé en idd leuke ideetjes opdoen bij de workshops ;o) vorige jaren waren hier ook de lego/playmobilstand het populairste :o)

  2. die nexonights! Er stond laatst een lego-promo-man in Fun die dat voorstelde op de iPad (soort spelletje met een app), Ilja kreeg een klein setje lego mee naar huis van die kerel, zijn dag was weer goed. (net toen ik hem heel duidelijk had gemaakt dat we voor hem niks gingen kopen in Fun 😉 )

  3. ’t Ziet er superleuk uit en van wat ik gehoord heb is er echt veel leuks te doen. Maar ik hoor altijd dat het daar ontzettend druk is… waarschijnlijk omdat het maar tijdelijk is… daarom sla ik het altijd over want drukte is echt niet voor ons…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: