Over friet en vermoeidheid

“Mama, honger!”

“Neem maar een peer, ik begin zo aan het eten.”

“Wat gaan we eten?”

“Spaghetti.”

“Met friet?”

“Nee.”

“Maar jawel.”

“Nee.”

“Ooooooooooh”

“Mama, dit is mijn bord he”.  (Kind 3 helpt de vaatwas leegmaken)

“Ja, het groene bord is van jou.”

“Bord voor frietjes?”

“Nee.”

“Maar jaweeeeeeeeeeeeeel.”

“Nee, voor spaghetti.”

“Oooooooooooh.

“Maar dat is toch lekker?”

“Met mayonaise?”

 

Dat het dus donderdagavond is. Dat de kinderen, en dan vooral de jongste twee, moe zijn van de vergevorderde schoolweek. Dat ze dan geen boodschap hebben aan uitgebalanceerde voeding en spaghetti met veel groentjes in. Dat ik daar niet aan toe ga geven maar wel mijn groentesaus ga mixen tot een gladde substantie zodat ze niet het gevoel krijgen dat ze groenten moeten eten. Want hé, het gevecht aangaan met een vermoeide kleuter over een pietepeuterig stukje paprika in de saus, daar begin ik niet aan op donderdag.

donderdagavondmoeheid

Zijn jullie kinderen op donderdagavond ook altijd zo moe? 

Related Posts

13 Comments

  1. Ik merk het vaak een beetje op woensdag… dan is het ideaal dat we een rustige namiddag hebben met niet teveel moeten en gewoon rustig spelen, lezen, knutselen, … als er op woensdag activiteiten gepland worden, dan heb ik het inderdaad vlaggen op donderdag…

    Gelukkig heeft dat hier geen effect op de groenten, dat is meestal het eerste dat van het bord verdwijnt… op dat vlak heb ik veel geluk en ik hoop maar dat het zo blijft 🙂

  2. sinds ze naar school gaan is de avondspits ook net een grotere uitdaging dan vroeger. Hoewel de oudste al vijf is, is ze net zo goed moe aan het einde van de dag. Nu komen daar twee moeë-peuter/kleutertjes bij… Toestand gisterenavond: toen ik thuiskwam vroegen oudste dochter en jongste zoon of ze boven mochten spelen. Dat mocht van mij. Jongste dochter wilde de hele tijd gepakt worden, maar wilde ook naar boven. Maar ik bleef beneden koken. En dus heeft ze 20 minuten aan mijn been staan wenen, niet wetende wat ze wilde. Gezellig is anders, maar ook dit gaat voorbij 🙂 Gelukkig is het morgen alweer weekend!

  3. Gelijk heb je, haha! Hier is pasta sowieso altijd een succes, ook met stukjes. Hier is de komkommer altijd de boosdoener op een of andere manier (of alles wat daar qua kleur op lijkt).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: