Willen we niet allemaal een superheld zijn?

Playmobil en ik, dat is liefde. Grote liefde. Hoewel ik het als kind nooit zelf in mijn bezit had – mijn ouders trokken resoluut de kaart van Lego – heb ik het altijd leuk speelgoed gevonden.

Nu onze kinderen op een leeftijd gekomen zijn dat ze ook al met de nodige fantasie hele verhalen kunnen naspelen, leek het ons een goed moment om hier thuis Playmobil te introduceren. Kind 1 erfde vorig jaar de piratenboot van zijn grote neef en dit jaar koos hij als verjaardagscadeau de boerderij. Kind 1 en 2 verzinnen hele scenario’s, Kind 3 en 4 amuseren zich voorlopig nog het meest met de dieren van groot naar klein rangschikken en met de tractor rijden.

playmobilbalonnen

Groot feest dus toen we uitgenodigd werden voor de lancering van de nieuwste speelwereld van Playmobil, namelijk de Super 4!  Nog groter feest toen dit in de Kinepolis in Brussel plaats bleek te vinden. Kers op de taart was dat ze verkleed mochten gaan. Verkleed als hun favoriete superheld.

playmobilgroepsfotoHet zal je niet verbazen dat onze meisjes zonder enige twijfel kozen voor het elfje Twinkle. Kind 1 ging voor ridder Alex en Kind 3, cool als altijd, ging voor Gene, strak in pak.  Twee dagen deden ze er over om hun outfit samen te stellen. Qua voorpret kon dat al tellen!

Playmobilsuper4Eenmaal in Brussel aangekomen was het enthousiasme groot. In de inkomhal van de Kinepolis stonden al levensgrote figuren opgesteld en we volgden de pijlen (en een hele horde andere elfjes, ridders en piraten!) naar de welkomstbalie. Ik was minstens even enthousiast als de kinderen, ik geef het toe. Uitgenodigd worden op zo’n productlancering, ik hou er van. Echt. Inwendig huppelend heb ik de hele dag rondgelopen. Ik zou ook wel echt gehuppeld hebben, ware het niet dat mijn rug niet mee wilde.

Playmobilpijlplaymobilbadge

De kinderen kregen een coole badge en het verkennen en spelen kon beginnen.

Onder het genot van een kop koffie en een croissant, konden we de laatste nieuwigheden ontdekken en bijpraten met bekende en minder bekende gezichten zoals Sabrina en Sophie.

Super4 is gebaseerd op een animatieserie (bij ons iedere weekdag op Ketnet te zien, om 17u20). In iedere aflevering moeten de vier superhelden iets of iemand uit de handen van de slechten (zoals Ruigoog – yeah) redden. Beetje actie, niet te spannend, vlot opgebouwd en met een goed einde. Wij mochten twee afleveringen bekijken op groot scherm. Meteen de eerste bioscoopervaring van Kind 3 en 4!

Na de voorstelling kon er volop verder gespeeld worden. De kinderen werden steeds enthousiaster. De meiden waren verkocht. Twinkle heeft immers een prinsessen-elfjes-roze-bloemenkasteeltje. Kan het nog beter worden?!

playmobilspelen

Onze jongens vonden alles leuk en wisten niet waar eerst kijken. De kameleon? Of toch maar het piratenkasteel? Of allebei? Of of of? Keuzestress. Dat hebben ze van mij vrees ik.

Een topmiddag vol leuke ervaringen en lekkere hapjes werd afgesloten met een fotosessie met de échte superhelden. Wederom bleken onze dochters de meest extraverte te zijn en ze moesten en zouden dan ook met iedereen op de foto!

playmobiltwinkle playmobilruby playmobilgene playmobilalex

Eenmaal thuis werden de nieuwe aanwinsten uitgepakt en er werd al duchtig mee gespeeld. Ook werden de nieuwe catalogi van boven tot onder bekeken. Er werden plannen gesmeed voor verjaardags-, sint-, kerst-, en zomaarkadootjes. Kortom, onze kinderen zijn even enthousiast over Playmobil als de Wederhelft en ikzelf. Nu is het alleen nog een kwestie van kiezen!

playmobilpoppetjesplaymobilballon

Bedankt Walkietalkie voor de uitnodiging voor dit tot in de puntjes geregelde event!

Spelen jullie kinderen ook graag met Playmobil? Wat zijn hun favorieten? Kiezen alle meisjes resoluut voor het prinsessenkasteel of zijn er nog andere dingen er populair? Laat het me weten, dan kan ik nog inspiratie op doen voor de verjaardag van Kind 2 in oktober!

 

Related Posts

7 Comments

  1. jawel, hier staat echt al heel veel playmobil. Vorig jaar was dat topfavoriet-cadeau en met een meter, een peter, twee oma’s en twee meme’s werd er nogal wat gevarieerd. Tel daarbij: de geboorte van een broertje waarbij de mensen aan de oudere broer denken bij de attentie en je krijgt “bakken naar boven brengen om te wisselen”. 😀

  2. Het huisje van Playmobil! Zou dat nog bestaan? Wij kregen dat zo’n 25 jaar geleden van de Sint. Ondertussen is het het lievelingsspeelgoed van de metekindjes en ik weet zeker dat het petekindje er ook snel mee zal spelen als hij bij oma is 🙂
    Hartjes voor Playmobil 🙂

  3. Jazeker! Hier ook Playmobil fans ! Ondertussen staat hier een boerderij met loods en de nodige voertuigen, en als de boer moe is, kan hij op reis naar het hotel met zwembad en kinderdisco. En dan tellen we nog al die kleine mini-uitbreidingssetjes niet mee. Kastje goed gevuld!

  4. Wauw! Super :o) Playmobil is ook hier een favorietje :o) en idd van rollenspel tot paardenfiles maken : voor elke leeftijd geschikt ;o) Ik wist niet dat er een animatie op ketnet komt, meestal kijken ze nog iets over dieren ’s avonds , w817 (denk ik) en karrewiet voor dat de avondprocedure begint :o) Mmmm, toch eens instellen op de digibox (opnemen voor ipv w817 bv) Dankjewel opnieuw voor de tip!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: