Koeltas on tour #10 – Kabouterdorp – Veldhoven (NL)

De Wederhelft groeide op in Veldhoven. Niet zomaar in een huis, maar in een huis tegenover een speeltuin en een voetbalveld. De droom van ieder kind, toch?

Ondanks het feit dat we heel vaak in Veldhoven komen voor familiebezoekjes, waren we nog nooit naar die speeltuin geweest met de kinderen. Tot afgelopen week. De Wederhelft liep te stralen en diepte de ene jeugdherinnering na de andere op. Nostalgie ten top. De speeltuin is na pakweg 30 jaar uiteraard al wat veranderd, maar nog steeds erg herkenbaar. Het was een erg speciaal gevoel om onze kinderen op dezelfde schommel te zien zitten waar hun papa zoveel jaar geleden ook op zat.VELDHOVENschommel

Maar goed, speeltuin Kabouterdorp in Veldhoven dus. Ook een absolute aanrader als je er geen jeugdherinneringen hebt!

Het is een speeltuin met veel verschillende aspecten. Naast de traditionele speeltoestellen, zoals een glijbaan, een wip en schommels, heb je hier nog net dat ietsje meer.

Aan de ingang heb je twee ingegraven trampolines. Geen geklungel met veiligheidsnetten en trapjes, maar meteen springplezier. Het favoriete onderdeel van Kind 3.VELDHOVENtrampolineEr is een grote zandbak, met veel speelgoed (emmers, schepjes,…) en een waterpomp. Modder maken en dammen bouwen dus. De favoriet van Kind 4.VELDHOVENwaterKind 1 was niet weg te slaan van het pleintje met de go-carts. Er staan er in allerlei maten: trapautootjes voor de allerkleinsten, tractors voor de kleuters en stoere skelters voor de grootste kinderen. Het plein is groot genoeg om snelle rondjes te rijden zonder anderen te hinderen.VELDHOVENskelterEn Kind 2? Zij huppelde van het een naar het andere. Van de loopbrug naar de glijbaan, van de skelters naar de draaimolen,… En dat kon allemaal.  De speeltuin is immers een afgesloten terrein. Je kunt je kinderen dus met een gerust hart laten rondrennen zonder bang te zijn dat ze de straat op lopen.VELDHOVENoverviewEen ander tof element in de speeltuin is de mini-golf. Wij hebben het nog niet uitgeprobeerd omdat er nog zoveel andere dingen te ontdekken waren, maar hoe leuk is het niet om dit als extraatje te doen?VELDHOVENminigolf

Er staan her en der picknicktafels op het terrein. Sommige in volle zon, andere gezellig onder een patio. Een picknickdeken op de grond uitspreiden, zou ik niet doen, daarvoor is de ruimte tussen alle speeltoestellen misschien net te krap.VELDHOVENpicknick

Deze speeltuin/picknickplek is echt een aanrader en zeker de moeite waard om er enkele uurtjes of zelfs een hele dag door te brengen. De sfeer is ongedwongen, je kunt vlak bij de ingang parkeren (gratis!), er is een grote variëteit in speeltoestellen en je vindt er extra’s, zoals de go-carts en de mini-golf, die je niet in iedere speeltuin vindt.

Zin om zelf een dag naar Speeltuin Kabouterdorp te gaan? Hier vind je alle nuttige informatie.Een bezoek aan deze speeltuin kun je trouwens ook perfect combineren met een bezoek aan kinderboerderij De Hazewinkel, iets verder in het dorp.

Mocht je na een dag speel- en picknickplezier geen zin meer hebben om te koken, dan kan ik je Restaria Wouters aanraden. De hamburgers! De frietjes! De snelle bediening! En zei ik al dat de hamburgers er fenomenaal zijn? Ik ging deze keer voor de Colorado.VELDHOVENwouters VELDHOVENburger

Plannen om de komende tijd ook ergens te picknicken? Dan heb ik goed nieuws! In samenwerking met Danone geef ik iedere week een koeltas weg. Wat moet je doen? Deel in een reactie hier of op de Facebookpagina de leukste plek waar je de afgelopen tijd al gepicknickt hebt. Haalde je inspiratie uit de eerdere afleveringen van de Koeltas on tour-reeks? Genoot je van een picknick in je achtertuin? Laat het me weten! Op woensdag 12 augustus rond 20u00 maak ik de volgende winnaar bekend!BLOGkoelzakken

Related Posts

4 Comments

  1. Zo leuk! Deze plek kende ik niet, maar is hier niet ver vandaan. Hij komt dus nog op ons zomerlijstje! Dank! Wij gaan vaak picknicken aan de Ijzeren Man in Vught. Als de kinderen mee zijn gaan we doorgaans naar de Splinter in Eindhoven of ’t Kwekkeltje in Rosmalen. Ook gratis grote speeltuinen met leuke speeldingen en picknicktafels.
    Gisteren waren we met onze kleintjes in Dierenrijk in Nuenen. Ideaal voor kinderen tussen 1-5 jaar: overzichtelijk, niet te groot, veel picknicktafels, overal tussendoor speeltuintjes, heel schoon, alles flink aangepast aan peuters en kleuters.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: