Koeltas on tour #3 – Kinderboerderij De Hazewinkel Veldhoven (Nl)

Het weer zit vandaag niet mee, maar hé, de zomer is officieel begonnen, dus binnenkort kunnen we hopelijk weer genieten van een stralende zon!

Voor deze derde aflevering bezochten we in april al een picknickplekje net over de grens in Nederland. Gemeentelijke Kinderboerderij en Speeltuin De Hazewinkel ligt in Veldhoven, iets onder Eindhoven.

De combinatie kinderboerderij en speeltuin, dat werkt altijd voor onze kinderen. Maar wat vonden we er van?

De kinderboerderij was voor mij een beetje een tegenvaller. Het gaat hier om een gemeentelijke kinderboerderij. In de realiteit is het eerder een soort van park met een aantal dieren, waar je eventjes door kunt lopen. Er is een varken, er lopen gigantisch veel kippen en hanen rond, er zijn geitjes en een volière. Binnen in de stallen zijn er ook nog cavia’s en konijnen, maar de houten wand van het hok is zo hoog dat onze kinderen een voor een opgetild moesten worden om ze te kunnen zien. Niet handig dus. Ondanks mijn eerder teleurgesteld gevoel over de kinderboerderij, vonden vooral onze peuters het geweldig. Een echt varken! En al die kippen en hanen! En oh, de geitjes komen naar het hek als je met een boterham zwaait! Kortom, doodgewone dingen die je toch niet elke dag meemaakt, meer hoeft dat eigenlijk niet te zijn.

BLOGHAZEWINKELkinderboerderij

BLOGHAZEWINKEL

Na het bezoekje aan de kinderboerderij, was het tijd om de speeltuin te verkennen.  Deze is heel ruim, wat ideaal is in drukkere periodes. Sommige speeltoestellen staan in het zand, andere dan weer op verharde stukken of rubber matten. Er zijn speeltoestellen voor peuters en kleuters. Oudere kinderen zullen hier minder aan hun trekken komen, er zijn bijvoorbeeld geen hoge klimtorens.

BLOGHAZEWINKELoverviewBLOGHAZEWINKELoverview2

Aanpalend aan de speeltuin is een grasveld waar gevoetbald kan worden. Daar aten we ook onze picknick op. Wil je niet op het gras zitten, dan zijn er ook picknickbanken voorzien.

BLOGHAZEWINKELPICKNICK

Pluspunten?

* Ruime speeltuin met een wip voor 4 personen

* Voldoende verschillende speelmogelijkheden voor een dagvullend programma in combinatie met de kinderboerderij

* Voldoende gratis parkeerplaats

* Het hele jaar door gratis toegankelijk

BLOGHAZEWINKELwipwap

Minpunten?

* Wanneer de kinderboerderij gesloten is, zijn ook de sanitaire voorzieningen gesloten

Wat neem je mee naar De Hazewinkel?

* Voldoende hapjes en drankjes, want er is geen mogelijkheid om iets aan te kopen. Bij mooi weer staat er vaak een mobiel ijsjeskraam met echt heerlijk ijs, maar dat is geen zekerheid dus.

* Oud brood om aan de geitjes te geven.

Zin om een uitstapje te plannen? Gemeentelijke Kinderboerderij en Speeltuin De Hazewinkel ligt op de hoek van de Sondervick en de Heerbaan in Veldhoven.  De speeltuin is het hele jaar door vrij toegankelijk. De kinderboerderij is open van maandag tot vrijdag tussen 8u-16u. Van april tot september is deze ook toegankelijk tijdens het weekend en op feestdagen van 12u-17u.

Plannen om de komende tijd ook ergens te picknicken? Dan heb ik goed nieuws!  In samenwerking met Danone geef ik iedere week een koeltas weg. Wat moet je doen? Laat in een reactie weten met wie je het liefst picknickt. Op woensdag 24 juni rond 20u00 maak ik de winnaar bekend!

BLOGkoelzakken

 

Related Posts

12 Comments

  1. hoera voor dienenuitstapjes ! Onzen Arthur is daar ook heeeeelemaal weg van. 🙂
    En ivm dat picknicken: vorige week woensdag was mijn laatste werkdag op Daphne, dus zou ik wel graag een picknickreünie met de collega-vriendjes willen organiseren. Kwestie van de uitspraak “uit het oog, uit het hart” oneer aan te doen.

  2. met mijn 2 supervriendinnen en onze ventjes en kinderen is het telkens een superleuke picknick met lekkere hapjes en natuurlijk een goed glas cava of wijn

    1. Nele! Hoera! Jij hebt de koeltas van deze week gewonnen Stuur je me een berichtje met je adresgegevens? Dan komt deze zo snel mogelijk jouw kant op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: