Koeltas on tour #8 – In stormen sterk – Gierle

Er zijn van die weekends. Van die weekends vol plannen voor uitstapjes en picknickmomenten. Afgelopen weekend was ook zo’n weekend. Helaas wilde het weer niet echt mee, dus gingen we over op scenario B.

Scenario B, dat is een picknickplek op wandel- of fietsafstand van thuis. Een mini-uitstapje dat je achter de hand kunt houden voor zogenaamde noodgevallen. Bij ons is dat een bezoekje aan ‘In stormen sterk‘, de graanwindmolen van Gierle.

MOLENmolen

Onze kinderen hebben een enorme fascinatie voor de molen, omdat we er twee keer per dag langs fietsen op de weg van en naar school. De molen langs binnen mogen bezoeken, terwijl de wieken draaien, dat is dan ook wel echt iets speciaals. De molen staat op een grasveld, dus je kunt er picknicken. Picknickdeken meenemen, en in de schaduw van de molen genieten van de rust.

molenlaatsteschooldag

Je kunt de molen iedere laatste zondag van de maand bezoeken en dit is zeker een aanrader! Ondanks dat ik opgegroeid ben op nog geen kilometer van een molen, kan ik me niet herinneren er ooit een bezocht te hebben. De molenaar hielp ons de steile trappen tot boven te beklimmen en legde de werking van de molen uit, volledig op kindermaat. Kind 1 en 2 mochten een zak graan naar boven takelen, werden met authentieke gewichtjes gewogen en voelden aan het versgemalen graan. Kind 3 en 4 waren vooral gefascineerd door de grote wieken die ze van zo dichtbij voorbij zagen en hoorden.

MOLENmolensteenMOLENgewichtenMOLENtandwielen

Leuk is als je dit bezoek combineert met een bezoek aan de Lilse Bergen bij mooi weer of zwembad ’t Beerke in Beerse bij regenweer.

MOLENzwembadMOLENzwembad2Op zondag 2 augustus zijn het de jaarlijkse molenfeesten in Gierle. Het ideale moment voor een bezoekje! Geniet van een hapje en een drankje, bezoek de molen en neem deel aan tal van randactiviteiten zoals circusdemonstraties en nog zoveel meer!

Plannen om de komende tijd ook ergens te picknicken? Dan heb ik goed nieuws!  In samenwerking met Danone geef ik iedere week een koeltas weg. Wat moet je doen? Deel in een reactie hier of op de Facebookpagina je favoriete picknickdessert.  Ga je voor huisgemaakte fruitsla, koekjes of ga je ergens een ijsje kopen? Op woensdag 29 juli rond 20u00 maak ik de volgende winnaar bekend!

BLOGkoelzakken

Related Posts

7 Comments

 1. Johan nam die waarschuwing weer eens niet zo nauw, dus overspoelde de eerste grotere golf haast alle spullen. Maar hij was gelukkig net op tijd, op een paar natte veters na. Daarna zo dicht mogelijk op de rotsblokken gaan zitten, die dus achteraf zeer goed werken tegen de opkomende vloed en stormen e.d hielpen.

 2. Een aanrader is Bosland in Lommel. Echt een avontuur voor de kinderen 🙂

  De kinderboerderij ga ik zeker ook eens bezoeken, dichtbij en ’t ziet er echt leuk uit!

  Helaas van de wespen, maar ze zijn dit jaar zeer aanwezig…

  Groetjes,
  Tamara

 3. Met een beetje vertraging wegens in complete vakantiemodus en bijbehorend verlies van tijdsbesef, hierbij de winnaar van de koeltas van deze week: An Gherardts-Beun, die reageerde via de Facebookpagina. Stuur je me een berichtje met je adresgegevens, dan komt de koeltas zo snel mogelijk jouw richting uit! Veel plezier ermee!

  Deze week niet gewonnen? Geen nood, maandag kun je opnieuw deelnemen om die leuke Danone-koeltas te winnen!

 4. Het ideale picknickdessert? Ergens gezellig op een terrasje een pannekoek of wafel gaan eten. Het dessertje wordt zo wel meer een vieruurtje maar toch … wat is er gezelliger dan van zo’n lekkernijen te genieten op een zonnig terrasje?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: