Koeltas on tour #5 – Zilvermeer Mol

Een combinatie van het ultieme vakantiegevoel en jeugdsentiment, dát is wat ik gisteren kreeg in Mol!

Jeugdsentiment? Ja, toen ik 16 (of was het 15?) was, kochten mijn ouders een tent voor mijn broer en ik. We besloten van de kust naar Mol te trekken en brachten daar een fantastisch leuke week door, volgens mij met net zo’n hoge temperaturen als vandaag. En het ultieme vakantiegevoel? Dat spreekt voor zich: een wit zandstrand, vakantiemuziek die subtiel uit de boxen kwam, de geur van zonnecrème, friet en pizza, vrolijke kinderen. Meer moet dat niet zijn, zeg ik u .

Het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer heeft het allemaal. Je kunt er, net als op de Lilse Bergen, kamperen of een blokhut reserveren. Gelukkig hoef je ook hier geen campinggast te zijn om te kunnen genieten van alle ontspanningsmogelijkheden.

Dé trekpleister is uiteraard het hagelwitte zandstrand met een groot waterglijbanencomplex en toffe waterspeelmogelijkheden (denk aan fonteintjes, sproeiers en graafmachines) aan de rand van het water.

zilvermeerstrand zilvermeerwater zilvermeerwaterspelen

Wij waren in de wolken. Ondanks de drukte was de sfeer er erg gemoedelijk. De kinderen konden rustig spelen en zwemmen zonder onder de voet gelopen te worden door hordes pubers die indruk wilden maken op hun zomerliefjes. De zwemvijver is immers opgedeeld in meerdere zones, met verschillende dieptes. De kinderen konden met gerust hart rondploeteren in het ondiepe gedeelte en de oudere kinderen/volwassenen zwommen verder naar een dieper stuk.

zilvermeerzusjes

Rond het strand is een soort van mini-boulevard aangelegd, met daarlangs de strandwinkel, een friettentje, ijsjeskraam en noem maar op. Allemaal erg uitnodigend.

Maar het Zilvermeer is meer dan dat. Wij ontdekten vandaag ook de verschillende speeltuinen. Enerzijds is er een grote speeltuin met tal van klimmogelijkheden en een paar leuke glijbanen.

zilvermeergrotespeeltuin zilvermeergrotespeeltuin2

Later ontdekten we ook een speeltuin speciaal voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Perfect voor ons. Terwijl de kinderen naar hartenlust konden ravotten, zaten wij met z’n tweetjes te genieten. Van het zonnetje, van de kinderen en van elkaar.

zilvermeerkleinespeeltuin

En o, wat een picknickmogelijkheden! Je kunt natuurlijk op het strand picknicken, maar wat dacht je van een picknick in een picknickpaviljoen? Gezellig in de schaduw en net anders dan anders! Mochten deze twee mogelijkheden je niet aanspreken, dan staan er her en der ook meer dan voldoende picknicktafels verspreid.

 

 

zilvermeerpicknickzilvermeerpicknickpaviljoen

Ik denk dat het wel duidelijk is, wij beleefden een heerlijke dag die absoluut voor herhaling vatbaar is!

Ook zin gekregen om een dag naar het Zilvermeer te gaan? Hier vind je alle informatie betreffende openingstijden en tarieven.

Plannen om de komende tijd ook ergens te picknicken? Dan heb ik goed nieuws!  In samenwerking met Danone geef ik iedere week een koeltas weg. Wat moet je doen? Laat in een reactie weten waar jouw voorkeur naar uit gaat: zoete of hartige picknickhapjes en welke dat dan mogen zijn. Op woensdag 7  juli rond 20u00 maak ik de volgende winnaar bekend!

BLOGkoelzakken

 

Related Posts

6 Comments

  1. En de winnaar van de koeltas van deze week is Katrien Remaut die via de Facebookpagina reageerde.

    Niet gewonnen deze week? Niet erg, maandag kun je opnieuw je kans wagen bij een nieuwe aflevering van de Koeltas on Tour!

  2. Oh, dat zag er weer zo gezellig uit! Een dagje zilvermeer is zo leuk! Wij nemen dan ook steeds onze picknick mee. Favoriete plaatsje van de kindjes is uiteraard de speeltuin, maar in onze jonge tijd (toch al ff geleden) legden we ons dekel wel eens naast de roeivijver, toen nog vol eenden en ganzen. Lekker onze sandwishes opeten in het bijzijn van tientallen kwakers 😉

  3. Wat ziet dat er leuk uit! Ik ga het opzoeken, volgende week is er schoolvakantie dus ik moet nog wat dagjes uit verzinnen!

    Een koeltas met hartige hapjes en lekkere smeerseltjes (vooral jaar) gaat hier altijd mee en snel op. Dus zou erg leuk zijn om te winnen; )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: