De bakfietsmoeder…

Thuisblijfmama zijn, geeft mij de tijd om bewust met een aantal dingen bezig te zijn.  Dingen die aan mij voorbij zouden gaan als ik buitenshuis zou werken. Dan heb ik het uiteraard niet over de voor de hand liggende dingen zoals de was en de plas, maar zaken die er voor ons echt toe zijn beginnen doen, zoals onze kinderen bewust opvoeden, gezonde voeding, creativiteit…

Toen ik hier afgelopen weekend over zat te praten, voelde ik plots mijn geitenwollensokgehalte explosief stijgen. Mijn verhaal kwam, vond ik zelf, wat zweverig over en ik kwam tot het besef dat ik de vrouw geworden ben die ik vroeger AB-SO-LUUT nooit zou/wou worden: degelijk, alles in functie van de kinderen, bezig met bio en eco.

Vind ik dat erg?  Nee, helemaal niet!

Want eerlijk, voor we kinderen hadden, was ik ook al niet hip en trendy en cool, tenzij dan in mijn hoofd. Bovendien voelt het ook erg goed dat ik de tijd krijg om ons gezin op een andere manier draaiende te houden. Een manier die bij ons gezin past. Het is genieten dat we iedere week kunnen experimenteren met voeding. De kinderen vrij laten in hun creativiteit en ontwikkeling en ons leven op hun ritme afstemmen, heerlijk!

Alleen zit ik met dat geitenwollensok-gedoe. Ik vind het geen leuke term. Het klinkt, voor mij, negatief alternatief en dat etiket wil ik niet opgeplakt krijgen.

Toen hoorde ik de term “bakfietsmoeder” vallen tijdens al weer een ander gesprek. Niet helemaal als compliment bedoeld volgens mij, maar ik kreeg het gevoel dat het volledig de lading dekt van alles waar ik voor sta. De jonge moeder met 4 kinderen, die ’s morgens de tijd heeft om ze met de fiets naar school te brengen. De jonge moeder die een heel huishouden runt maar tegelijk ook nog steeds de drang heeft om zich te bewijzen. De jonge moeder die naast mama ook nog vrouw en individu is. De jonge vrouw die gaat voor eco, bio en gezond, maar die evengoed op zaterdag een bak chips in de tuin neerzet en regelmatig frietjes bakt.

Dus vanaf nu is het gedaan met die Geitenwollensokken. Het is tijd voor een nieuwe generatie Bakfietsmoeders!  🙂

P1110451  IMG_2715

Related Posts

1 Comment

  1. hahaha yeah! Wij hadden vroeger een mooie fietskar. En dat was in die tijd al zo trendy (anders) dat wij ”dat gezin met die fietskar” waren. De enige in het hele dorp. Maar ik kon wel mooi overal naartoe met mijn 4 kindjes. En lekker in slaap dat ze vielen daar achterin. En ook ik was altijd thuis bij mijn kinderen. Ik werkte wel eens op de zaterdag, maar dan was mijn man thuis. En in de jaren dat ik een baan had, bleef mijn man thuis als huisman. Maar de meeste jaren was ik er en ik zou het weer precies zo over doen. Ik had niks willen missen. Als de jongste twee naar de basisschool gaan is er weer zeeën van tijd om te gaan werken voor een baas. Jouw tijd thuis is nu zo kostbaar voor iedereen, inclusief de maatschappij!! Je krijgt er prachtige kinderen van.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: