Snel even boodschappen doen

We zitten zo helemaal in de kleine-kinderen-fase dat we ons ons kinderloos leven nog amper kunnen voorstellen.  Er is echter één ding waar ik af en toe nog met weemoed aan terugdenk en dat is het hebben van de mogelijkheid om zomaar in de auto te stappen en te vertrekken. Vroeger nam je autosleutel, handtas en zonnebril, trok je de deur achter je dicht en vertrok. Op enkele minuten tijd had je een leuke cd opstaan, raampje open en rijden maar.

Hoe het dan nu gaat?

20 á 30 minuten voor we moeten vertrekken, begint “Operatie Autorit”.

Stap 1: Kind 1 en Kind 2 naar het toilet sturen.

Stap 2: Kind 3 en Kind 4 een propere luier geven.

Stap 3: Kijken waarom Kind 1 en 2 nog steeds in de badkamer staan te discussiëren over wie nu eerst naar het toilet mag.

Stap 4: 4 paar schoenen bijeen zoeken, Kind 1 en 2 overtuigen om ze zelf aan te trekken, Kind 3 en 4 in min of meer houdgreep houden om de schoenen aan te trekken. Voor Kind 2 eventueel nog een keer van schoenen wisselen omdat de eerste niet ‘prinsessig’ genoeg waren.

Stap 5: Haar van Kind 2 kammen en in een staartje doen nu ze toch in de badkamer staat.

Stap 6:  Kind 1, 2, 3 en 4 naar de auto loodsen.  Ervoor zorgen dat Kind 1 en 2 vlot in de auto klimmen (ja, wij hebben een Fiat Scudo en voor die kleintjes is het echt er in klimmen). Ondertussen Kind 3 en 4 onder de arm nemen en ook in de auto zetten.

Stap 7: 4 Autogordels vastmaken. Altijd een uitdaging, zo’n driepuntsgordel bij de 19-maanders die het daar helemaal niet mee eens zijn. Gelukkig zijn Kind 1 en 2 meegaander bij het vastmaken van wat zij noemen ‘grote mensen gordel’.

Stap 8: Terug naar binnen gaan om verzorgingstas, knuffel en tut, handtas en autosleutels.  Om daarna nog eens terug naar binnen te gaan om de zakdoek, zonnebril en leesboekjes te halen. (luiers en vochtige doekjes liggen standaard al in de auto)

Stap 9: Dubbele buggy in de auto tillen.

Stap 10: Nog maar eens naar binnen rennen om de jassen te halen. Je weet tenslotte maar nooit wat voor weer het wordt… Ik leer het ooit wel maar ik vergeet ze altijd.

Stap 11: Zelf in de auto stappen en overstelpt worden met “mamaaaaaaaaaaaaaa, mag de radio aan?”

Stap 12: Radio aan

Stap 13: Na anderhalve seconde Studio Brussel: “Mamaaahaaaa, jouw muziek is niet leuk. Mogen wij onze muziek?”

Stap 14: Studio 100 verslaat Studio Brussel en we kunnen eindelijk rijden

Desgewenst kan de lijst nog aangevuld worden met:

Stap 7bis: De dvd-spelers installeren en een dvd kiezen waar ze allevier van genieten.

Stap 9bis: De tweede dubbele buggy in de auto tillen in geval van een daguitstap

En als je dat dan allemaal moet doen om ‘snel even boodschappen te doen’, dan mag je dat ‘snel’ er wel aflaten 🙂

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: