Herfst

Herfstvakantie…heerlijk! Blaadjes verzamelen, kastanjes rapen, naar de speeltuin, koekjes bakken, samen knutselen,…Hoe fijn het ook is dat Kind 1 en 2 naar school gaan, het is nog zoveel fijner als ik mijn complete viertal thuis heb.

Afgelopen maandag wandelden we, volledig in herfstsfeer en genietend van een heerlijke najaarszon, door het park en probeerde ik de kinderen wat over de bomen en de planten te leren. Nu is mijn kennis over fauna en flora op zijn zachtst gezegd bedroevend te noemen, dus veel verder dan: ‘Dit is een kastanje en daar groeit een paddenstoel’ kwam ik niet.  Tot ik een boom zag die ik herkende.

“Kijk jongens, deze boom heet net zoals jullie!”  Er kwam geen reactie van de kinderen, die waren al te druk met de volgende tak die ze zagen liggen, dus we stapten verder. Een poosje later zagen we nog een aantal gelijkaardige bomen. Zegt Kind 1 plots: ”Mama, is dit een meisjes- of een jongensboom?”  Ik sta met mijn mond vol tanden en vraag waarom hij dat wilt weten.  “Jij had toch gezegd dat die bomen dezelfde naam hebben als wij? Maar ik weet niet of dit een Roeland of een Virginie is.”

Een Berk dus….:-)

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: