Goede voornemens, hoe is het daarmee gesteld?

Begin januari maakte ik mijn goede voornemens wereldkundig. Kwestie van een stok achter de deur te hebben of zoiets…

Ondertussen komt de maand maart in zicht en is het tijd voor een korte tussentijdse update.

1. Op tijd naar bed

Mag ik hier mijn joker inzetten? Het lukt echt voor geen meter. Elke avond is er wel iets wat ik nog wil (deze blog schrijven bijvoorbeeld) of moet (lang leve de strijkmarathon) doen. Bijgevolg voel ik me momenteel meer moe en versleten dan toen we nog ontelbare keren op een nacht uit bed moesten. Volgende maand beter, echt waar!

2. Meer geduld hebben

Geslaagd!  In een koude veranda gaan staan werkt heel efficiënt, zowel voor mij als voor de kinderen. Even afkoelen, diep ademhalen en er weer positief tegenaan gaan. Ik merk dat er bij mezelf opnieuw meer ‘rek’ in zit en dat ik weer beter om kan gaan met de af en toe waanzinnig absurde hersenkronkels van de kinderen. Daarnaast moet het gezegd worden dat onze kinderen lekker in hun vel zitten. ’s Morgens vertrekken ze zonder morren naar school en als ik ze ’s avonds ophaal, is er een heel grote kans dat ze nog steeds vrolijk zijn. Kind 3 en 4 ontwikkelen zich momenteel in een niet te volgen tempo en lijken in niets meer op de gefrustreerde peutertjes van een maand geleden. Gaat het dan nooit eens fout? Oh jawel hoor. Vanavond nog, toen Kind 2 eerst door mama, daarna door papa en uiteindelijk door niemand afgedroogd wou worden, maar wel stond te klappertanden. Of toen Kind 1 helemaal door het lint ging omdat hij niet als eerste uit bad mocht. Ja, toen bleek de veranda iets te ver weg en veranderde ik voor een paar tellen in een roepende Momzilla. Maar al bij al ben ik al met grote sprongen vooruit gegaan op dit werkpunt, al zeg ik het zelf.

3. Minder aantrekken wat “de menschen” denken

Geslaagd! Ik voel me goed, ons gezin draait erg goed, de Wederhelft is zijn fantastische zelf. Kortom, we voelen ons goed met wat we doen en vooral hoe we het doen, dus geen reden om ons van ons stuk te laten brengen door commentaar van buitenstaanders.  Wat niet wil zeggen dat we niet luisteren als iemand die dichtbij ons staat goede raad geeft natuurlijk.

4. Vaker de tv uitzetten

Geslaagd, zowel voor ons als de kinderen. Het is een vicieuze cirkel: ze slapen beter dus hebben ze meer energie. Bijgevolg zijn ze niet helemaal uitgeteld als de school uit is en hebben ze nog zin om buiten te ravotten of binnen te spelen. En doordat ze nog veel (buiten) spelen, slapen ze goed.  Tv-kijken afbouwen ging automatisch en zonder drama’s. Hoera!  Wij doen ook ons best, maar toegegeven, het kost meer moeite. Momenteel beperken we ons tot het kijken van 1 programma of serie per avond. De rest van de tijd is quality time voor elkaar. Wederom: Hoera!

5. Een boek  – of liefst meerdere – lezen

Complete mislukking. Ik heb dit jaar nog geen enkel artikel in een tijdschrift gelezen, laat staan een boek opengeslagen.  En eerlijk, ik zie het ook niet meteen gebeuren.  Maar ik blijf mijn best doen. Ik lees regelmatig blogs,  telt dat ook? Misschien moet ik vooruitdenkend zijn en een boek voor Moederdag vragen?

Stand van zaken: na 2 maanden haal ik een score van 3/5 voor goede voornemens die meestal half januari niet halen. Al bij al niet slecht.

En nu ga ik naar bed, kwestie van bij de volgende update een 4/5 te halen 🙂

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: