De auto

Na jarenlang genoten te hebben van twee bedrijfswagens op de oprit, brak dan toch het moment aan dat we zelf een auto zouden gaan kopen, ik kreeg bij mijn ontslag de auto immers niet als gouden handdruk mee…

De vereisten: geschikt voor minimaal 6 personen, twee dubbele buggy’s en bagage, veel bagage.

We gingen eerst op onderzoek uit bij de dealers hier in de buurt.  Bij de Peugeotgarage zagen ze ons al komen:  hoogzwangere vrouw met lege dubbele buggy, Wederhelft er achteraan met nog een lege dubbele buggy. We legden de situatie uit maar ze leken het niet te snappen.  “Maar mevrouw, met 4 kleine kinderen ga je toch geen grote uitstappen kunnen en willen doen, dus een grote auto is niet echt een must.”  Euhm, ok.  Plots werd ik  niet alleen van werkende vrouw naar thuisblijfmama gedegradeerd, ik werd ook nog eens gedoemd om letterlijk moeder aan de haard te worden. Ik dacht het niet.

Op naar de volgende garage.  Bij een ander Frans merk – ik heb een voorliefde voor Franse auto’s- snapten ze het verhaal wel, maar mochten we niet passen of alles wel in de auto ging.  De auto zou immers vies kunnen worden. Dan houdt het ook op natuurlijk.

Dan maar naar dealer 3 & 4, de zogenaamd “betere” merken.  We werden in de watten gelegd bij Chrysler en Mercedes, kregen koffie en thee, kinderwagens werden in en uit de auto gehaald op alle mogelijke manieren. Fantastisch. Alleen viel het prijskaartje behoorlijk tegen en hadden ze toen geen tweedehands modellen van dat formaat staan.

Maanden later begonnen we een beetje gefrustreerd op het internet te zoeken.  Net toen we op het punt stonden om een knalgele Opel-bus te kopen – ok, hij was foeilelijk, maar spotgoedkoop en super ruim- zagen we een advertentie van een handelaar vlak bij Mechelen.  Die had een Fiat staan.  Ruim, behoorlijk nieuw en acceptabel van prijs.

We maakten een afspraak en het weekend erna konden we testrijden. De eigenaar van de garage verslikte zich in zijn koffie toen hij ons zag aankomen.  Ik was ondertussen bevallen, dus we kwamen met zes man sterk zijn garage binnen.  Uiteraard kregen Kind 3 en 4 net op dat ogenblik honger, dus voor er enige sprake van testrijden kon zijn, dronken ze eerst een flesje.  Midden in de garage, onder twee pin-ups van rondborstige dames, het is eens iets anders.  Ondertussen ging er voor Kind 1 en 2 een volledig nieuwe wereld van autobanden, schroeven, oliespuiten, naakte vrouwen en luide muziek open. Ze vonden het geweldig.

Maar goed, twee flesjes, twee volle luiers en twee andere kinderen onder het smeer later, kon de Wederhelft gaan testrijden.  Auto werd goed bevonden en de deal werd gesloten.

2 weken later stond onze Fiat voor de deur. Met ruimte voor 8 personen, 2 dubbele buggy’s, veel bagage en zelfs een trekhaak. In een ‘gouden’ kleur, zoals de kinderen dat hier noemen. 🙂

20130921_120247

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: