Compleet geluk

Compleet geluk. Niet zomaar een titel van een blog, maar het is hoe ons leven echt is.

Gisteren zag iemand een foto van ons gezin en zei: “Wat een warmte gaat er van jullie uit, het spat van de foto!”. Dit omschrijft eigenlijk het best hoe we ons voelen. Het is niet altijd makkelijk uit te leggen. Het is het algehele gevoel dat ik krijg als ik naar ons gezin kijk. Blij zijn dat alles zo goed gaat, op ieder vlak. Dankbaar zijn dat het grootste “probleem” waar we ons over zouden moeten buigen, de niet uit zichzelf verdwijnende was, is.

Het is samen met de vier spoken aan tafel zitten, terwijl ze met de plasticine spelen en rozijntjes eten – of was het omgekeerd -. Het is kijken naar een showtje van Kind 2. Het is een knutselwerkje maken met Kind 1. Het is puzzelen met Kind 3 en tegelijk naar de brabbelverhalen van Kind 4 luisteren.

Maar het is evengoed na 9 jaar nog steeds kriebels in mijn buik voelen als ik de auto van de Wederhelft op de oprit hoor. Het is op zaterdagochtend naar de kapper kunnen gaan om daarna 2 uur lang door een winkelstraat te slenteren, terwijl de Wederhelft met de kinderen de kerstboom versiert. Niet omdat hij moet, maar omdat hij daar zelf ook erg blij van wordt.

Soms lijkt alles zo goed te gaan, dat het me bang maakt. Kan dit blijven duren? Zal er ooit iets ergs gebeuren? Maar lang blijft die angst niet hangen. We leven nu, en nu is het voor ons perfect. Later, dat zien we dan wel weer.

Laat ons nog maar even in onze roze bubbel met een gouden randje zweven, we zitten hier goed 🙂

P1010428

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: