Huwelijksreis Brazilië 2009: 28 september

In 2009 trouwden we. Na onze huwelijksdag vertrokken we meteen met de rugzak een maand naar Brazilië. Ik hield toen elke dag een dagboek bij. Tijdens het inpakken voor de verhuis, kwam ik het weer tegen en nu wil ik het vastleggen op de blog.

We maakten deze reis in 2009, dus gebruik het als inspiratie of ter ontspanning, maar pin ons niet vast op de juistheid van de toeristische informatie 🙂

28 september

Het was een korte hete nacht. Heet als in veel te warm en vol muggen, ik hoor jullie al denken! Na de zoveelste douche en een lekker ontbijt wandelden we door Brasilia. Wat een contrast met Rio en Foz! Brasilia is kunstmatig aangelegd, iedere straat lijkt wel perfect aangelegd, symmetrie alom. We ontmoetten een studente die heel enthousiast en fanatiek uitleg gaf over ‘haar’stad, die in 2010 50 jaar zou bestaan. Gek te denken dat deze stad er 62 jaar geleden gewoonweg niet was.

Brasilia is de hoofdstad van Brazilië, terwijl vaak verkeerdelijk gedacht wordt dat het Rio de Janeiro is. Een hoofdstad, dat zijn ook veel parlementsgebouwen, architecturale hoogtepunten en zakenmensen in pak, ondanks de hoge temperaturen. ’s Middags schoven we aan bij een stalletje langs de weg voor een bord Carne e Assado  (rijst, bonen en vlees).

Kort na de middag keerden we terug naar het hotel, om te profiteren van het zwembad met panoramisch uitzicht. Teleurstelling alom: die dag werden er een aantal scenes ingeblikt van de plaatselijke soap en konden we er niet in. We deden dienst als figuranten en lazen een boek, maar zwemmen zat er niet in.

Morgen: Aankomst in Manaus, op naar het hoogtepunt van onze reis: het regenwoud

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: