Huwelijksreis Brazilië 2009: 25 september

In 2009 trouwden we. Na onze huwelijksdag vertrokken we meteen met de rugzak een maand naar Brazilië. Ik hield toen elke dag een dagboek bij. Tijdens het inpakken voor de verhuis, kwam ik het weer tegen en nu wil ik het vastleggen op de blog.

We maakten deze reis in 2009, dus gebruik het als inspiratie of ter ontspanning, maar pin ons niet vast op de juistheid van de toeristische informatie 🙂

25 september

Vandaag trokken we op excursie naar de Argentijnse kant van de watervallen, iets waar we heel hard naar uitkeken. Eerst moesten we de douane door en kregen we een nieuwe stempel in ons reispas en toen kwamen we aan in het Parque Nacional Foz do Iguazu Argentina.

Op de grens.

Er werd voor ons een Adventure Tour geregeld. Die begon met een 7 kilometer lange toch in een jeep door de (semi-aangelegde) jungle. Onze gids gaf uitleg over alle dieren en planten.

Na de tocht kwam de speedboat. We gingen ermee tot helemaal onder een van de watervallen. Zo cool! En ijskoud, dat ook. Gelukkig hadden we geleerd van de vorige dag en hadden we deze keer wel droge kleren bij.

De rest van de dag bleven we rondwandelen in het nationaal park. De schoonheid van alles was niet te vatten. Zo indrukwekkend, het ene uitzichtpunt nog mooier dan het andere. Absoluut een aanrader en zeker de moeite waard om een dag langer te blijven. (Heel veel toeristen bezoeken op 1 dag zowel de Braziliaanse als de Argentijnse kant, echt zonde om dit even snel-snel te doen als je het ons vraagt). Mocht je van plan zijn om te gaan, check dan zeker ook wanneer de beste periode is. Bepaalde periodes is het zo droog dat er bijna geen watervallen te zien zijn, andere momenten is de regenval zo heftig dat je bepaalde tochten niet kunt doen omdat de paden onder water staan.

 

Morgen: De Itaipu-dam en een sprong over de grens naar Paraguay

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: