Veranderende routines in Oostenrijk (4): Fitter worden

Ik schreef het al ergens op Instagram: we doen niet aan goede voornemens, maar maken van iedere dag gewoon de best mogelijke dag. Ik had wel nog een heleboel ‘goede voornemens ‘ in mijn hoofd toen we vertrokken naar Oostenrijk. Ik wilde me vooral weer fitter voelen. “Kon je dat dan niet in België?” Ik hoor het je al denken. Natuurlijk kon dat, maar op de een of andere manier bleef ik hangen in oude gewoontes.  

Terug fit

Sporty Spice zal ik nooit zijn, maar ik wilde wel weer fitter worden. Niet buiten adem zijn wanneer ik de trap opgelopen ben, niet al moe worden bij de gedachte alleen al om een stuk te fietsen. Het feit dat we twee honden hebben, helpt hier gigantisch bij. Zin of geen zin, ze moeten naar buiten, minimaal 3 keer per dag. En zeg nu zelf, wandelen in het decor dat wij hier hebben, da’s natuurlijk allerminst een opoffering!

Ben ik al fitter dan 5 maanden geleden? Maar ja, gigantisch! Wandelen vond ik altijd al leuk, maar nu nog meer dan vroeger. Wandelen met sneeuwschoenen aan? Laat maar komen. Even te voet naar de stad wandelen? Gezellig!

Lentekriebels

Gisteren hoorde ik voor het eerst weer vogels fluiten tijdens het wandelen, een instant energieboostertje. Een kleine voorbode voor de lente? De grote lenteschoonmaak zal hier niet anders zijn dan vroeger in België: vrij basic haha. We gaan wel het terras en balkon lenteklaar maken.  Ja, ik wil van die bloembakken aan het balkon. Meer typisch Oostenrijk dan dat wordt het niet!

Ik weet trouwens wel dat de winter nog lang niet voorbij is hoor en dat geeft ook helemaal niet. Heel veel hartjes voor de winter hier.

Kleerkast opruimen

Mijn eigen kleerkast heb ik al een paar keer helemaal uitgerommeld. Want hoera, dat meer bewegen en gezonder leven, dat doet iets met je kledingmaat.  Ik kan ondertussen broeken kopen die 3 maten kleiner zijn dan deze die ik meenam uit België. Hoe zotjes is dat! Lag ik wakker van mijn kledingmaat? Nee, echt niet. Maar ik kan niet ontkennen dat ik wel heel blij ben als ik nu in de spiegel kijk. Ik zie zelf meer energie en sprankels.

Juwelen

Ik draag altijd mijn verlovings- en trouwring, maar in december heb ik mezelf getrakteerd op oorbellen en armbandjes. Een hoger energielevel en beter in je vel zitten zorgt er bij mij in ieder geval voor dat ik ook weer echt zin heb om een soort van ‘extra moeite’ te doen. En weet je, ik geniet er van!

Bijpassende juwelen bij iedere outfit, zo ver ga ik absoluut niet, maar ik vind het wel leuk om wat af te kunnen wisselen. Dus als iemand ooit een hint nodig heeft voor een verjaardagscadeautje, dan weet je waar je me blij mee kunt maken ;-).

Pas nu ik een aantal dingen echt anders aanpak, zoals vooral veel meer bewegen, merk ik dat ik in België niet 100% goed in mijn vel zat. Gek hoe je dingen pas achteraf ten volle ziet vaak. In ieder geval, mocht je zelf nog twijfelen: ga iedere dag even naar buiten. Je voelt je achteraf veel energieker en dat heeft een positieve uitwerking op ieder vlak! Wil je meer innerlijke rust voelen, dan kan een spirituele cursus ook soelaas bieden. Neem het maar aan als ongevraagde goede raad van Tante Annelore.

Related Posts

6 Comments

  1. Jezelf trakteren mag ook wel eens. De lentekriebels herken ik wel, hier ben ik de tuin aan het opruimen.

  2. Wat heerlijk dat jullie in Oostenrijk zitten nu – had dat even gemist. Prachtige omgeving, krijg meteen zin om erop uit te gaan haha – dus ik snap wel dat je dat nu makkelijker doet dan in België. De frisse berglucht heeft gewoon echt iets. Je straalt in elk geval op de foto’s!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: