Adem in, adem uit

Heb je er al eens op gelet dat wanneer je zenuwachtig bent, stress hebt of een heftige emotie ervaart, je dan sneller en korter gaat ademen? Niet zo’n fijn gevoel he? Het opgejaagde gevoel wordt er alleen maar door versterkt.

Ik let sinds kort bewuster op mijn ademhaling. Nog niet voldoende, maar we werken er aan. Ik moet toegeven: het werkt echt, dat rustiger ademen en dan vooral het feit om die 3 of 6 minuten volledige focus te hebben op je ademhaling en op niets anders.

Wanneer je rustiger ademt, dan krijg je weer meer grip op een situatie. Je kunt helderder denken en relativeren. Vaak heb je niet meer nodig om even die spanning weer weg te laten ebben.

Weet je wat het grote voordeel is? Je kunt het altijd en overal doen. Zit je in een meeting? Sta je in de file? Geen probleem. Geen collega die opmerkt dat jij even een moment voor je ademhaling pakt.

Ik stond er zelf eerst wat twijfelachtig tegenover, geloof me, maar het doet wel deugd.

Momenteel gebruik ik de Breathe App en dat werkt goed. Ongetwijfeld bestaan er nog veel meer soortgelijke apps. Welke kunnen jullie me nog aanraden? En voor de rest:  adem in, adem uit. Geen nood om te haasten.

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: