Stap voor stap werken aan een droom

Om een grote, op het eerste zicht niet-realiseerbare droom werkelijkheid te laten worden, moet je hem opdelen in kleine stukken. Kleine subdoelen als het ware. Subdoelen die je iedere keer een klein stukje dichter bij het grote overkoepelende einddoel brengen.

Sommige doelen bereik je binnen de paar weken, andere na een maand, 3 maanden, een jaar of langer. Maar ieder klein doel op zich zorgt er voor dat je dichter bij je grote droom komt.

Is dat makkelijk? Nee. Vooral niet als je net als ik liever rent dan rustig stapt. Het is echter wel een manier om rust en overzicht te houden.

Want he.. zo’n grote droom realiseren, dat is niet niks. Dat zijn slapeloze nachten en eindeloze gesprekken met je partner of andere mensen die er bij betrokken worden. Dat zijn heel veel vragen zonder antwoord en heel veel antwoorden zonder concrete vraag. Dat zijn hindernissen en uitdagingen, maar ook onverwachte meevallers.

Kortom, een grote droom realiseren, dat is geweldig. Geweldig leuk, geweldig eng, geweldig geweldig eigenlijk.

Wat zijn jouw grote dromen? Wat doe jij er aan om ze te realiseren? 

Related Posts

5 Comments

  1. Ik hoop dat de blog wat meer leven begint te vertonen en ook ben ik eigenlijk op zoek naar het antwoord op de vraag of wat ik nu doe professioneel ook hetgeen is dat ik de komende 30-40j wil blijven doen (en dan vooral onder die druk, stress, …)

    1. Ik denk dat heel veel mensen zich nu die vraag stellen. En dat is niet makkelijk, maar eens je er door komt, dan kan het alleen maar beter worden, is het niet? Ik hoop dat je binnenkort vindt waar je écht gelukkig van wordt! xxx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: