Logeren in het Pitztal: FeWo Thöni is the place to be!

Afgelopen weken waren we voor de tweede keer in het Pitztal. Het Pitztal is een minder bekende regio in Tirol (Oostenrijk) en misschien net daarom zo ongelofelijk mooi en rustig.  De komende dagen komen er nog meer blogs over het Pitztal, maar laat ons van start gaan met het perfecte logeeradres: Ferienwohnung Thöni in Arzl im Pitztal.

Ligging

De Ferienwohnung ligt in Arzl im Pitztal en is dé perfecte uitvalsbasis voor oneindig veel hikes en wandeltochten. De Hochzeiger is slechts 10 minuten rijden, de Rifflsee en Pitztaler Gletsjer bereik je in minder dan een half uur. Heb je geen zin om de auto te gebruiken, dan zijn er ook erg mooie wandelingen die je vanuit het vakantiehuis kunt starten. Bovendien is er op 150m van het huis een bushalte. We maakten hier zelf nog geen gebruik van, maar andere vakantiegasten die we troffen, bevestigden dat dit superhandig is. 

De straat van Thöni is een doodlopende straat, dus heerlijk rustig. Je kinderen kunnen dus ook ongestoord rondrennen, fietsen en verstoppertje spelen.

Dit uitzicht, zo mooi!

Maar vooral… het uitzicht! Dat uitzicht mannekes, daar wil ik de rest van mijn leven mee wakker worden en gaan slapen!

De appartementen

Het vakantiehuis is opgetrokken in typisch Oostenrijkse stijl, met veel hout en gezelligheid. Er zijn 10 appartementen, elk met aparte slaapkamers, een badkamer en keuken. Naargelang welk appartement je boekt, heb je een bad of douche of heeft je appartement een oven en/of microgolf.

En opgemaakte bedden bij aankomst, dat vind ik zo luxe!

Wij huurden 2 keer de bovenverdieping (geschikt voor 8 personen). Niets dan lof voor deze ruimte. Voldoende slaapkamers met echte bedden – en geen slaapbanken -,  3 badkamers, een keuken met oven en vaatwasser. Kortom, alles wat je nodig hebt. Enige nadeeltje is het ontbreken van een balkon, maar gezien er in de gezamenlijke ruimtes op de gelijkvloerse verdieping meer dan plaats genoeg is, stoorde ons dat niet.

De gezellige bar in de gemeenschappelijke ruimte

Verwacht geen extreme luxe of moderne inrichting, maar een degelijke vakantiewoning waarin je niets tekort zult komen.

In de tuin staan een klimtoestel, een trampoline en een zandbak. Er is meer dan ruimte genoeg om te voetballen en je kunt ook een partijtje tafeltennissen.

Wat maakt Thöni dan beter dan de rest?

Heel simpel: het gezin dat het vakantiehuis uitbaat. Monja en Dietmar Thöni zijn erg gastvrij, zonder opdringerig te zijn. Ze staan altijd klaar voor informatie, nemen je mee op sleeptouw voor gigantisch mooie hikes en komen iedere dag belangstellend een praatje slaan. Heb je daar geen behoefte aan, dan is dat ook geen probleem, ze voelen alles perfect aan. Uiteraard spreken ze Duits, maar als je je daar minder zeker bij voelt, dan word je met evenveel enthousiasme in het Engels verder geholpen.

Het gezin heeft twee zonen van 9 en 12, die maar wat graag met de andere kinderen samenspelen. En echt, taal is geen probleem, kinderen vinden elkaar in het spel, dat kan ik je garanderen.

Het is de gemoedelijkheid die de sfeer bepaalt. Je loopt in het huis rond alsof je er al jaren woont en dat kan gewoon. Alles gaat heel vanzelfsprekend en gemoedelijk, net zoals we het graag hebben op vakantie.

Om 22u. wordt er stilte gevraagd en dat wordt door iedereen gerespecteerd. Geen zatte taferelen of luidruchtige feestjes dus, ideaal voor ons. Natuurlijk kun je zolang als je wilt op je balkon blijven zitten he.

Extra’s

Summer Card: Verblijf je in de zomerperiode, tussen 26 juni en 18 oktober, dan krijg je gedurende je hele verblijf een Pitztal Summer Card. Met deze kaart kun je gratis gebruik maken van de skiliften, krijg je gratis toegang tot enkele musea en het zwembad en maakt je ongelimiteerd gebruik van het openbaar vervoer. Voor ons een absolute meerwaarde!

Ontbijtservice:  6 dagen per week kun je broodjes bestellen, deze worden dan rond 7u aan de deur van je appartement gehangen. Mijn favoriet? Het Tiroler Notenbrood!

Grote tuin:  Ze hebben een enorme tuin. Je kunt gebruik maken van de ligzetels en het terras. Is het koud of regenachtig, dan is er een grote gemeenschappelijke ruimte met gezellige zithoeken en een volledig ingerichte keuken. Wij kookten een aantal keer in deze keuken en aten dan op het terras, heerlijk!

thöni

Wasmachine:  voor 4 euro kun je de wasmachine en droger gebruiken. Handig als je er langer verblijft, maar ook in de winter na een dag skiëen.

Sauna:  Op maandag-, woensdag- en vrijdagavond kun je gebruikmaken van de sauna. Heerlijk genieten!

 

Kortom: zoek je een ruime vakantiewoning op een rustige plaats die tegelijk een geschikte uitvalsbasis is voor een actieve bergvakantie, dan zit je hier perfect. Wij verbleven vorig jaar 5 dagen en dit jaar 24 dagen bij Thöni en het verveelde geen moment. Het fijne is dat je zelf je aankomst- en vertrekdag kunt bepalen, waardoor je niet gebonden bent aan de zaterdag-zaterdag-regeling die in veel (ski-)gebieden toegepast wordt. Wij rijden meestal doordeweeks, om zo de grote drukte op de toeristische knooppunten te vermijden.

Tip: Vanuit Nederland en België rij je door Duitsland en neem je de grensovergang in Füssen. Rij je vanaf daar naar Arzl im Pitztal via de Fernpass, dan heb je geen vignet nodig.

 

ps: wij verbleven er niet in het kader van een samenwerking, maar vinden oprecht dat het daar zo fantastisch is dat we ze extra publiciteit willen geven!

Related Posts

1 Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: