Wandelen in de Kempen: Prinsenpark Retie

We hebben al heel wat afgestapt deze zomer. Het Prinsenpark in Retie bezochten we al verschillende keren, maar het kwam er nog niet van om er over te bloggen. In het kort gezegd: het Prinsenpark in Retie is geschikt voor iedereen, van jong tot oud, voor vlotte stappers en voor kinderwagens en rolstoelen. Je hond is er ook welkom (aangelijnd) en aan de ingang is er een mega hondenweide tussen de bomen. prinsenpark

Je kunt het hele jaar door 5 bewegwijzerde wandelingen doen in het Prinsenpark. Toen de kinderen jonger waren gingen we steevast voor de rode wandeling. Deze is 2,3 km lang en ook geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. De blauwe wandeling is ruim 3 kilometer en de groene 4 km. Hou je van vijvers, dan kies je voor de witte wandeling. Deze leidt je 6 km lang langs de mooiste waterpartijen. Wij kozen deze keer voor de gele wandeling van 9,1 kilometer. Uiteindelijk stapten we er 11,8.

Nog tot eind augustus kun je 2 speciale kinderwandelingen doen. De Cluedotocht is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar en de Lievebeestjes fotozoektocht is geschikt voor kinderen van 4-9 jaar. De invulformulieren kun je aan het bezoekerscentrum ophalen of op voorhand afprinten via bovenstaande links. Reserveren hoeft niet.

retie

Maar goed, die gele wandeling dus. Deze loodst je tussen de bomen, langs de vijvers en de maisvelden. Op regelmatige plekken kom je picknickbankjes tegen en de kinderen konden zich volledig uitleven met beekzwieren en andere waterspelletjes.

beekzwieren

Na zo’n 2,5 kilometer liepen we ook een stukje over een blotevoetenpad, ook altijd een aanrader.

prinsenpark retie

Rond kilometer 8 werden we getrakteerd op een uitzicht op het “Mooiste picknickplekje van Retie” en het moet gezegd, de gele bloemenzee was behoorlijk indrukwekkend. We picknickten er niet, want de zon brandde te hard.

retie, picknick

Toen we uiteindelijk weer aan de auto kwamen, waren de beentjes moe en de kelen droog, maar hadden we een topnamiddag gehad.

Praktisch

Parkeren doe je op de gratis parking van het Prinsenpark (Kastelsedijk 5 – Retie). Het Prinsenpark is elke dag vrij toegankelijk.

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: