Het Sprookjesbos in Valkenburg: terug in de tijd

Afgelopen weekend was ik samen met de kinderen te gast in Valkenburg. Valkenburg, het doet een belletje rinkelen? Jep, de Amstel Gold Race passeert door Valkenburg en de heuvels zijn behoorlijke kuitenbijters voor de renners! Wij gingen er – gelukkig – niet voor het wielrennen, maar mochten naar het Sprookjesbos.

Themapark Sprookjesbos is de perfecte combinatie van een speeltuin, wat kleine attracties, heel veel sprookjes en een heuse drakengrot. Ik was zelf vooral gecharmeerd door een soort van terug-in-de-tijd-gevoel. Het gevoel dat alles er nog precies uitzag zoals het in mijn kindertijd zou geweest zijn. Niet vervallen, totaal niet, maar gewoon, zonder touchscreens en flikkerende lichtjes. Met een rustig achtergrondmuziekje en veel groen. Eerlijk? Ik hou daar zo keihard van. Een mooie speeltuin, alle klassiekers onder de sprookjes en de mogelijkheid om een mergelgrot te bezoeken. Onze kinderen van 2x 6 en 7 genoten met volle teugen en hebben een hele dag geravot. Onze oudste van 9 had het misschien wel al wat ‘saai’ gevonden.

valkenburg

Wij waren er op zaterdag en het was er ongelofelijk rustig. De kinderen konden overal naar de sprookjes luisteren zonder gestoord te worden en ook in de speeltuin hadden ze het rijk voor zich alleen. ’s Middags stonden er frietjes op het menu – altijd een succes – en om 13u30 sloten we aan voor een spannende tocht in de mergelgrot onder het beschermende oog van Ridder Roy. Ridder Roy stal de harten van onze kinderen en ze gingen helemaal op in het verhaal van Draak Doeps. Tip: de tocht wordt maar een paar keer per dag gehouden en er kunnen slechts 24 personen per keer deelnemen. Zorg dus dat je op tijd in de rij gaat staan, want het is zeker de moeite!

Omdat beelden vaak meer zeggen dan woorden, deel ik graag onze mooiste momenten met jullie.

Het Sprookjesbos is nog dagelijks geopend tot en met 29 september. Daarna is het park nog open tijdens de schoolvakanties en op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag.  Check zeker ook de kalender voor actuele evenementen (Halloween! Sinterklaas! Peppa Pig!), die misschien nog net dat extraatje voor je bezoek kunnen betekenen.

Valkenburg is trouwens echt zo mooi en gezellig, ik zou er gewoon een weekendje weg van maken. Op de website van Visit Zuid-Limburg vind je de leukste logeeradresjes en de tofste tips voor een weekend Zuid-Limburg.

 

 

Related Posts

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: