Wat doe jij met je interesses?

Ik heb altijd ongelofelijk veel bewondering voor mensen die werken en studeren tegelijk. En dan bedoel ik niet de 20-jarige die een studentenjob naast zijn studie doet, maar de mensen die een daytime job combineren met studeren en een gezin. Hoe doen die mensen dat? Ik bedoel, slapen ze ooit nog wel eens?

En hoewel ik nu vaak al niet weet wat eerst gedaan, kriebelt het soms toch om weer iets bij te gaan studeren. Gewoon, uit persoonlijke interesse, als hobby. Geen lange studies met een thesis en zware examenperiodes, maar zo van die kortdurende cursussen waar je toch wel het een en ander uit kunt halen.

In een eerste reflex denk ik dan altijd aan een taal. Portugees, want ik wil ooit wel eens met Buraka som Sistéma mee kunnen zingen en weten wat ik aan het zeggen ben. Of Armeens, want sinds ik mijn collega deze taal hoorde spreken met haar ouders, ben ik helemaal verliefd geworden. Om maar te zeggen, het hoeft niet meteen een professioneel doel te hebben.

Ik zou natuurlijk ook eens iets creatiefs kunnen proberen, maar eerlijk, zie je mij al een cursus bloemschikken of kalligrafie volgen? Nah, het plaatje klopt precies niet hé.

Een cursus copywriting, dat staat wel hoog op het lijstje. Ik ben er ooit aan begonnen, maar haakte snel af. Starten met een nieuwe job slorpte al mijn energie op, dus de cursus verdween bij het oud papier. Zonde eigenlijk, achteraf gezien. Misschien was een cursus time-management beter geweest :-)

Ik ben er nog niet uit wat ik wil gaan doen en of ik überhaupt iets ga doen, maar zo’n thuiscursus spreekt me wel aan. Hebben jullie hier ervaring mee, zowel positief als negatief? Hoe houden jullie de focus en hoe vind je elke dag weer die discipline om te studeren? Is het passie, zie je het als een hobby of heb je nog een andere insteek?  Ik hoor het heel graag van jullie!

 

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: