Reizen inspireert (1): Vogelhuisjes

Reizen inspireert. Verkeerdelijk wordt soms gedacht dat je minimaal een oceaan over moet steken vooraleer dat het geval kan zijn, maar niets is minder waar. Je kunt gelukkig net zo geïnspireerd raken van een daguitstap in eigen land of een weekendje net over de grens.

Ik vertel je graag over hoe wij geïnspireerd raakten voor een nieuw idee in de tuin tijdens een weekendje Landal.

Tijdens het wandelen over het domein, zagen we een vogelappartement tegen een boom hangen. Een heleboel vogelhuisje klommen langs de boomstam omhoog en vormden zo een appartement. De kinderen waren gefascineerd en we sloegen het idee op voor thuis.

De Wederhelft zorgde voor 4 setjes planken en tijdens onze wekelijkse knutselmomenten op zondag, gingen we aan de slag. Ieder kind schilderde zijn eigen huisje, in 1 kleur of net met veel motiefjes of een tekening.

Het leuke aan deze activiteit was dat we meteen ook de hele tijd weer over ons weekendje weg aan het praten waren. Niet alleen over de vogelhuisjes, maar over het feit dat we er langs kwamen toen we aan het skeeleren waren, over het toffe zwembad en over dat het stiekem toch wat jammer was dat er geen sneeuw meer lag toen wij er waren.

Kortom, reizen in de breedste zin van het woord brengt je altijd iets bij. Leuke herinneringen, inspiratie, fijne familiemomenten. En daarom, daarom is het zo fijn om af en toe ergens heen te gaan, als is het maar naar het park bij je om de hoek :-).

Welke inspiratie haalden jullie al uit voorbije reizen en uitstapjes?

Related Posts

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: